Met nog twee wedstrijden te gaan hadden we vandaag bezoek uit de keistad.
Amersfoort dus, de tweede stad van onze provincie zoals ze in het noorden van het land roepen er gaat niets boven groningen roepen wij dat uiteraard over onze eerste stad van de provincie en dat is uiteraard niet de stad waar onze tegenstander vandaan komt.
Aan de andere kant is de keistad wel een leuke stad maar komen er ook echt keien vandaan?
Regelmatig vraag ik me af waar de naam keistad vandaan komt, hadden we toch wellicht even aan onze tegenstander van vandaag moeten vragen.
Tegen de tegenstander van vandaag zijn er al diverse potjes in het verleden uitgevoerd.
En dat waren meestal wel potjes waar nog lang over nagesproken werd maar zal dat vandaag ook zijn?
Na het lezen van dit verslag laten we dit maar over aan onze lezers en spreek ons gerust aan wanneer er over gesproken wil worden😉.
Je zal maar voor dag en dauw uit je stad moeten vertrekken om nog voordat de kerkklokken in ons dorpje hebben geslagen een wedstrijd te spelen.
En dat heeft uiteraard een reden, deze zondag een vol programma in ons eigen vertrouwde stekkie.
Bij het plannen van deze dag in onze sporthal zullen de nodige zweetdruppels vooraf zijn gegaan want het is vandaag echt een volle bak.
En dat maakt het natuurlijk alleen maar gezellig om de hele dag door top wedstrijden te kunnen zien.
Normaal gesproken worden deze dagen super sunday dagen bij de senioren genoemd maar met het pamflet van vandaag had dat zomaar ook diezelfde status kunnen krijgen.
Terwijl onze kanjers van de e2 nog vol overgave met hun wedstrijd bezig waren werden onze eigen kanjers van de D2 opgepept voor de wedstrijd die komen ging aangezien de resultaten uit het verleden zoals hierboven al min of meer stond ons leerde dat deze nog weleens spannend konden zijn.
En af en toe was dat in het voordeel van ons en ook weleens in het voordeel van onze tegenstander van vandaag.
Een vast ritueel is hierbij de kleedkamer die onze kanjers gebruiken en vaste rituelen moet je niet willen doorbreken want dan brengt dat sowieso ongeluk.
Nog zo’n ritueel is de muziek in de zaal maar dat ging vandaag helaas niet vanwege de wedstrijd die al aan de gang was.
Lovende woorden die we de afgelopen wedstrijden van onze tegenstanders hadden meegekregen na afloop werden nog maar eens herhaald om zo de juiste snaar te raken.
Uiteraard hebben we onze meiden meegegeven te moeten strijden voor wat ze waard zijn maar doen dat normaal gesproken altijd wel.
Laten we jullie maar niet langer in spanning houden en tot de orde van de dag overgaan.

En die orde van de dag was deze vroege zondag de D1# van Fidelitas. Want ik zie nu dat de inleiding wel erg lang is geworden maar alles voor het goede doel uiteraard😉.
In het voorprogramma was eveneens Fidelitas op bezoek waarbij die het mochten opnemen tegen onze kanjers van de E2.
De bezoekers wonnen deze wedstrijd nipt dus onze eigen leeuwinnen hadden de Cothense eer hoog te houden in hun eigen wedstrijd.
Even voor tienen werden we door onze scheidsrechter bij elkaar te geroepen voor het groeten en de aanvang van de wedstrijd.
En jawel we verloren de tos maar wie deze wekelijkse verslagen volgt weet dat dit weleens positief kan uitvallen.

Fidelitas mocht dus beginnen en wist uiteindelijk na twee aanvallen over en weer de wedstrijdscore fraai te openen met een mooi onhoudbaar doelpunt. Alle hens aan dek dus om deze wake up call te pareren.
En zo geschiedde de volgende aanval waren wij trefzeker en zo liep het begin van de eerste helft keurig en kregen we de overhand op de wedstrijd. Het tweede deel van de eerste helft hadden we even een dipje en kregen we het wat zwaarder te verduren mede doordat war slordig werden in de passing. Hierdoor kwam onze tegenstander terug in de wedstrijd en wisten ze weer wat doelpunten te scoren na de doelpunten machine in de minuten daarvoor van onze eigen toppers.
De tegenaanvallen in die bewuste periode van de doelpunten machine werden voornamelijk keurig gestopt door onze sluitpost en dat geeft het moraal uiteraard een boost.
Met rust stonden we dan ook terecht voor met 9-6 maar we mochten niet langer afzwakken.
Dit werd dus uiteraard aan de meiden medegedeeld dat we het koppie erbij moesten houden en spelen als in het eerste deel van de wedstrijd om de wedstrijd onder eigen controle te houden.
En jawel deze boodschap was goed overgekomen.
Wat een arbeid werd er verricht in de tweede helft waar we geen moment meer de controle over de wedstrijd hebben verloren.
De gemaakte afspraken werden perfect uitgevoerd en zo zie je wanneer dat wordt gedaan we een ploegje zijn wat maar lastig te bestrijden is.
Mooie aanvallen en goed verdedigingswerk werd het tweede bedrijf tentoongesteld en dat blijkt ook wel aan het einde van de tweede helft wist Fidelitas maar 3 doelpunten erbij te leggen waarbij er een bij zat van een E-tje die hem mooi maakte en dat terecht ook vierde. Helaas voor deze knaap wisten onze meiden er 8 in het net aan de overkant erbij in te leggen dus werdende gasten uit de keistad met 17-9 naar huis gestuurd.
Wederom lekker voor het doelsaldo waarin we vorige week al schreven dat die in de plus was gekomen en dit met deze uitslag hebben vergroot.
We zien onze meiden met de week groeien en uiteraard maakt ons dat erg blij en trots.

Al met al top hoe de meiden hun opdrachten vandaag hebben uitgevoerd en 40 minuten hebben gestreden met leuk handbal, handbal zoals het hoort door goed en snel samenspel.
Een dikke pluim dus voor onze kanjers wat uiteraard gevierd moest worden na afloop van de wedstrijd.
Maar ook complimenten voor onze scheidsrechter die een puike wedstrijd vloot en zeer scherp was.
Ook nog mooie foto’s gemaakt door een van onze twee huis fotograven.
Dus een puike wedstrijd, een puike scheidsrechter en puike foto’s onze dag kan niet meer stuk.
En de zon scheen na afloop van de wedstrijd denkbeeldig volop in Cothen let it shine let it shine.
Volgende week de laatste competitiewedstrijd maar voor ons kan dit seizoen niet meer stuk want wat zijn onze meiden dit seizoen gegroeid.