Historie
Op 9 december 1983 is de Stichting Sportvoorzieningen Cothen (SSC) opgericht. Het doel van de stichting is het realiseren en exploiteren van sportaccommodaties in Cothen. De accommodatie in zijn huidige vorm is in fases in de periode 1981-1987 door SSC in nauwe samenwerking met de handbalvereniging, de gemeente Wijk bij Duurstede en zeer veel hardwerkende vrijwilligers tot stand gekomen.

De sportaccommodatie bestaat uit:
– 2 verharde buitenvelden
– Sportzaal met een veld van 40 x 20 meter
– 6 kleedkamers
– Een complete sportkantine
– Grote vergaderzaal (±100 personen)
– Kleine vergaderzaal (±10 personen)
buitenveld

Exploitatie
De exploitatie van het sportcomplex is voor rekening van SSC. SSC verhuurt de kantineruimten, bovenzaal en enkele kleedruimten aan HV Fortissimo en stelt de sportzaal met kleedaccommodatie ter beschikking voor het beoefenen van diverse sporten waaronder handbal, badminton, voetbal en volleybal. De bovenzaal, waar tevens draadloos internet beschikbaar is,  wordt geëxploiteerd door HV Fortissimo en is uitermate geschikt voor vergaderingen en bijeenkomsten. Diverse organisaties en bedrijven maken hier gebruik van.

Klik hier voor de prijslijst van de sporthal.

Tarieven 2021 
Bovenzaal
De bovenzaal is per uur te reserveren voor €20,-.

Het gebruik van kleed- en doucheruimte bij huur van de sportzaal is inbegrepen. Gebruik van de kantine kan uitsluitend in overleg met en na toestemming van HV Fortissimo.

Contact en reserveringen
Voor reserveringen kunt u contact opnemen met:
Carla van Rossum
[T] 0343 – 562681
[E] secretarishvfortissimo@gmail.com

Bezoekadres
Sporthal De Rijnsloot
Kersenakker 29
3945 EH Cothen
[T] 0343-562488

Routebeschrijving
Vanaf de A12 (Utrecht – Arnhem)/(Arnhem – Utrecht): Neem de afslag Bunnik. Ga aan het eind van de afslag rechtsaf, richting Wijk bij Duurstede (N229). Neem de afslag Cothen. U gaat over het bruggetje met de weg mee naar links (Dorpsstraat). U slaat de 2e weg rechts (Willem Alexanderweg) in. Vervolgens slaat u de 3e weg links (Kroosakker) en hierna de 2e weg rechts (Kersenakker) in. Aan uw linkerkant ziet u sporthal ‘De Rijnsloot’ en de daarbij behorende velden.

Vanuit Amersfoort, richting Doorn en vervolgens richting Wijk bij Duurstede (N227): U gaat rechtdoor Cothen in. U gaat over het bruggetje met de weg mee naar links (Dorpsstraat). U slaat de 2e weg rechts (Willem Alexanderweg) in. Vervolgens slaat u de 3e weg links (Kroosakker) en hierna de 2e weg rechts (Kersenakker) in. Aan uw linkerkant ziet u sporthal ‘De Rijnsloot’ en de daarbij behorende velden.

Grotere kaart weergeven