Vanaf het schooljaar 2011-2012 is het verplicht voor alle middelbare scholieren om vrijwilligerswerk te doen tijdens de zogenaamde maatschappelijke stage. Met de maatschappelijke stage maken scholieren kennis met vrijwilligerswerk en leveren zij een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Zo leren zij verder te kijken dan hun eigen omgeving en zich verantwoordelijk te voelen voor de samenleving. Scholen geven aan dat maatschappelijke stages vooral bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van sociale vaardigheden van leerlingen.
Het is mogelijk om bij Fortissimo invulling te geven aan deze stage. Er zijn mogelijkheden op het gebied van het geven van trainingen, het organiseren van een activiteit of evenement, of een activiteit binnen een andere vrijwilligersfunctie. Alle taken worden uiteraard onder begeleiding van één van onze vrijwilligers uitgevoerd.

Fortissimo vindt het belangrijk dat maatschappelijke stagiaires een taak uitvoeren die bij hen past en die hen interesseert. Vrijwilligerswerk hoeft namelijk geen verplichting te zijn, maar kan ook een activiteit zijn die je heel leuk vindt, waar je ervaring in kunt opdoen voor de toekomst, of waarin je iets kunt leren. Als je stage komt lopen bij ons, zoeken we daarom naar een passende opdracht. Na afloop evalueren we hoe het gegaan is en hoe je het vrijwilligerswerk hebt ervaren.

Geïnteresseerd?

Ben je geinteresseerd om bij Fortissimo je maatschappelijke stage te lopen?

Neem dan contact op met de secretaris via fortissimo@handbal.nl