Op zondag 14 Mei stond de kraker tegen de koploper van de competitie op het programma.
Bij winst op Fidelitas kon Fortissimo vandaag de koppositie overnemen. Met een punt verschil was de opdracht duidelijk.. winnen!

Fidelitas kwam met een behoorlijke selectie naar de Rijnsloot en had maar liefst 6 wissels meegenomen!

Na een kleine vertraging van ongeveer 10 minuten door het ontbreken van de scheidsrechter konden we onder leiding van Willem-Jan Rudder( nog bedankt hiervoor!) starten.

Fortissimo opende al snel de score waarna het in de eerste 10 minuten vooral gelijk op ging. Dit kwam met name doordat Fortissimo een aantal grote kansen liet liggen en daardoor Fidelitas de gelegenheid gaf om bij te blijven.

Met een nipte voorsprong (11-10) gingen we de rust in zodat coach Peter het team weer even op scherp kon zetten.

En hoe! Na de rust starte Fortissimo voortvarend en werden de vele kansen ook omgezet in doelpunten. Binnen 5 minuten na rust bouwde Fortissimo de voorsprong uit naar 4 doelpunten verschil en had Tessa besloten om haar doel dicht te houden.

Na maar liefst 15 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft wist Fidelitas pas een tegendoelpunt te maken. Fortissimo verdedigde ijzersterk en werd aan de andere kant bijna iedere aanval omgezet in een doelpunt.

Met een eindstand van 22-12 wist Fortissimo zich te verzekeren van de nummer 1 positie in de competitie ondanks dat ook achtervolger Nijenrodes gewonnen had. Op basis van het betere doelsaldo zijn we vooralsnog de verdiende koploper en konden ze de moeders een extra cadeautje geven op moederdag! Klasse gespeeld meiden!