11 september is een dag die 21 jaar geleden de wereld op zijn kop zette met een aanslag op het World Trade Center in New York. Inmiddels is er een one tower herrezen op dezelfde plek. Toen de tegenstander het veld op kwam lopen, stonden de meiden met hun mond open te kijken aangezien Houten zelf ook een One Tower in het team had lopen. 

Het was afgelopen week ook de week dat Queen Elizabeth en Piet Schrijvers, alias ‘De beer van de Meer’ ons ontvallen zijn. Het Engelse volkslied heet ‘ God save the Queen’, met saves van de keeper en een eerbetoon aan ‘De beer van de Meer’ is de rode draad van de wedstrijd enigszins bepaald.

De E2 speelden vandaag wederom tegen tweedejaars E, uiteraard is dit geen probleem en anders dan de uitslag doet vermoeden waren de verschillen klein. Bij Houten E1 liepen twee handige jongens en dat maakt op deze leeftijd dan nog echt het verschil. Waar wij als team opereerden en dit uitstekend deden, was het bij Houten vooral veel een-tweetjes tussen de twee betere spelers. 

In tegenstelling tot vorige week begonnen we fel en wisten we elkaar goed te vinden, helaas resulteerde dit niet in echt gevaarlijke doelkansen. Zoals al was geconstateerd liepen er bij Houten twee handige jongens, zij waren gezamenlijk verantwoordelijk voor de 0-5 achterstand. Ondertussen had onze eigen ‘Beer van de Meer’ Noeá of mogen we inmiddels zeggen ‘De grote van Cothe’ een aantal uitstekende reddingen. Van de week hadden we onder leiding van Lisa en Misha een pittige trainen waarbij we ook oefeningen deden om sneller en beter samen te spelen. Dit was duidelijk zichtbaar en kwam eigenlijk fantastisch tot stond bij de 1-5. De bal ging snel rond, na op de rand van de cirkel bijna de bal verloren te hebben, pakte Roos de bal en gooide via de lat en de rug van de keeper de ‘verbindungsziel’ binnen. Daarna was het weer de beurt aan Houten die met snelle uitvallen de 1-6 en 1-7 maakte. Daarna was het weer goed samenspel, waarbij Benthe de bal inmiddels aan de rechterkant had bereikt. Zonder nadenken snoeide zij de bal op het doel, maar helaas deed het alleen de lat trillen en niet het net bollen. Na de 1-8 was het in de dying seconds van de eerste helft Ise die het net wel liet bollen en zorgde voor een ruststand van 2-8. 

Dat het in de Rijnsloot kan stormen bleek in het begin van de tweede helft, met wederom een bal van Roos op de lat en een lobje van Evi die nog net door de, overigens uitstekende spelende, keeper uit zijn doel werd geranseld. Beide goalies gaven de ‘Bolle van Zwolle’ toch nog een mooi eerbetoon op deze manier. In de tweede helft bleven we de betere ploeg, maar waren de snelle uitvallen van Houten gevaarlijk. Nadat Houten de 2-9 had gescoord werd er een aantal keer uitstekend verdedigd door de meiden. Daarna kregen we weer twee goede kansen door samenspel, maar ook de ballen van Roos en Senna maakten de keeper niet verlegen. Na weer een snelle tegenaanval werd het 2-10, maar ondanks de ruime achterstand waren ook Roos, Lynn en Annelieke dichtbij een doelpunt. Iedere keer stond de ‘dekselse doelman’ zijn mannetje. In de slotfase liep Houten snel uit naar 2-13, ondertussen waren er nog twee kansen voor Ise die beide geen doel troffen. Ondanks de nederlaag hebben we weer genoeg handvatten gekregen om op voort te borduren, vooral het samenspel was een heel groot compliment waard vandaag! 

Komende week weer lekker trainen op maandag in de zaal en op woensdag gaan we vol aan de bak bij InVorm Sport voor een bootcamp. 💪🏻

Volgende week zijn we vrij en op 25 september aanstaande staat een uitwedstrijd tegen Nijenrodes op de planning. Misschien dat we de traditie van de grote hele M in Breukelen in stand kunnen houden. 

Was getekend, Simeon! 

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024