Zondag 15 mei 2022 is de dag dat de meiden van de E3 hun debuut hebben gemaakt op een groot veld. Het decor van dit debuut was wederom Nieuwegein, daar waar we met de F ook al geregeld zijn geweest.

Helaas kon bondscoach Renate ivm werkverplichtingen niet aanwezig zijn. De ouders waren ook in grote getale aanwezig om de meiden te steunen. Er was meer support voor ons dan voor de gastheer. Dit wordt zowel door de meiden als door de trainers zeer gewaardeerd.

Allereerst willen wij de scheidsrechter complimenteren met de manier waarop zij de wedstrijd leidde en dan met name hoe zij beide teams van goede tips voorzag. Dit is zeer waardevol, ook voor ons als trainers.

In de eerste helft schoten we verrassend goed uit de startblokken, door goed samenspel en verdedigen werd al snel een kleine voorsprong genomen, maar het andere oranje liet zich ook gelden waardoor de wedstrijd gelijk opging. Af en toe moesten de meiden nog wennen dat ze de bal niet uit de gooi hand mogen tikken, dit zorgde voor hachelijke situaties voor het Cothense doel, maar Noeá stond iedere keer haar ‘vrouwtje’.

Uiteindelijk zorgden doelpunten van Ise (3x), Senna en Annelieke voor een 5-3 voorsprong.  En juist door het goede samenspel konden deze meiden aan het eind van de aanval de bal in het doel gooien.

De tweede helft begon Nieuwegein wat feller en was het binnen no-time 6-5. De meiden speelden nog steeds goed samen maar de vermoeidheid werd al meer zichtbaar. Het teruglopen duurde af en toe ook wat langer, maar toch zorgde Senna voor de gelijkmaker  (6-6). Dat er bij Nieuwegein ook een aantal talenten lopen was duidelijk zichtbaar bij hun laatste twee doelpunten. Mooi uitgespeelde aanvallen en hun zevende doelpunt was een schitterende sprongbal.

Na de 8-6 kantelde het spel weer een beetje in ons voordeel, alleen werd het doel niet direct gevonden. Bij de sporadische tegenaanvallen was het af en toe billen knijpen dat de achterstand niet te groot werd. Een snelle onderschepping door de meiden leidde tot de 8-7 (door Ise) een minuut voor tijd. Met nog een minuut te gaan zorgde dit voor extra energie en werd in the dying seconds de 8-8 binnen gegooid door Ise.

Het was een superleuke, maar vooral leerzame wedstrijd voor beide teams. Een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens … we gaan komende week weer keihard trainen om volgende week thuis tegen onze vrienden uit IJsselstein weer goed voor de dag te komen.