DS1

De ploeg uit de bloemenstad staat door allerlei omstandigheden op de laatste plaats van de ranglijst, mede door blessures zijn de dames van Aalsmeer op deze stek terechtgekomen. Toch laten ze de laatste wedstrijden progressie zien en maken ze het vele ploegen toch lastig.
Fortissimo behaald wisselend resultaat tegen Aalsmeer, het is dus van te voren gewaarschuwd dat het best wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen worden.

Dat blijkt ook wel uit de eerste minuten van de wedstrijd. Fortissimo heeft het lastig tegen de stug dekkende meiden van Aalsmeer. Slordig spel en veel balverlies leiden tot een magere tussenstand van 5-5 na 10 minuten. Dan laat Fortissimo zien waartoe het in staat zou moeten worden geacht. Via een tussensprint lopen de dames uit Cothen weg bij Aalsmeer en is het gat in een keer 7 doelpunten. De ruststand wordt bereikt bij 13-7.

Na rust zien we eigenlijk hetzelfde beeld, veel technische fouten aan beide kanten maken het af en toe een rommelige wedstrijd. Toch komt de overwinning van Fortissimo eigenlijk nooit in het geding, daarvoor zijn de verschillen te groot. De ploeg uit Cothen vergeet wel door te drukken en verder aan het doelsaldo te werken. Einduitslag 26-17.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het is zonde dat we zo slap beginnen, we kunnen zoveel beter. We spelen de wedstrijd voor de rest professioneel uit en pakken 2 belangrijke punten, daar is alles mee gezegd.”

Scores: Maaike Janssen 6, Demi van de Bildt 1, Vivianne Hofman 7, Myrthe Mocking 1, Celine Vermaak 3, Anne de Wijk 4, Bo van Oostrom 2, Amy Oostveen 2.

Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 4 PSV. De wedstrijd start om 19:00 uur in sporthal de Tempel.

Foto: Eelco Schaap Photography

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024