Bij binnenkomst van de DSS bleek dat ze op dit moment geteisterd worden door een ware blessuregolf. Bij het oplopen van de ploegen stonden er 7 speelsters op het veld, waarvan een met een hamstringblessure. Gelukkig voor de ploeg uit Heemskerk waren de talentvolle B-meiden onderweg om bij te springen.

Of dat gegeven een effect had op Fortissimo is moeilijk te zeggen, wel is zoveel duidelijk dat de DSS zich niet zomaar gewonnen zal geven. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en ondanks dat Fortissimo een voorsprong neemt, houdt DSS de aansluiting en vecht het voor iedere bal.
De schutter van de Cothense ploeg stuiten telkenmale op de uitstekend keepende keepster van DSS, en alleen zij is er al voor verantwoordelijk dat het verschil nooit groter wordt dan 2 a 3 doelpunten. Ruststand: 13-10

Na rust geeft Fortissimo meteen gas en loopt het verschil verder op, maar dan valt de ploeg uit Cothen weer in een dipje en ziet het de Heemskerksen terugkomen tot op een punt. Zal de druk van het moeten winnen dan toch zijn tol gaan eisen? Het publiek in sporthal de Rijnsloot gaat er nog eens massaal achter staan, en dat geeft Fortissimo extra kracht om in de laatste 5 minuten het verschil te maken. Eindstand: 27-22.

Door het verlies van BFC bij Kwiek in Raalte op zaterdag staat de ploeg uit Cothen nu op de felbegeerde 2de plek. Dit geeft recht op directe promotie naar de ere-divisie. Het verschil met de ploeg uit Beek is slechts 1 punt, dat maakt de competitie ongemeen spannend.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Waar het aan ligt weet ik niet, maar op sommige momenten waren we gewoon niet scherp genoeg, dan maak je het jezelf (onnodig) moeilijk. Ben in ieder geval blij dat we uiteindelijk het verschil kunnen maken.”

Scores: Maaike Janssen 5, Demi van de Bildt 7, Vivianne Hofman 3, Kelly Hoogerwerf 1, Celine Vermaak 2, Jamy de Gier 2, Marcella Appel 3, Bo van Oostrom 1, Amy Oostveen 3.
Zaterdag gaat de ploeg uit Cothen naar Aalbergen, om daar te spelen tegen De Tukkers. De wedstrijd in sporthal de Danne start om 19:00 uur.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024