Voor beide teams stond voor de laatste keer een treffen op het programma tegen een nog niet eerder tegengekomen tegenstander dit seizoen. Volgende week begint de 2e helft van de competitie met de returnreeks voor beide ploegen.

Bij dames 3 kwam de koploper op bezoek; het Haagse EHC. Zij hebben tot nu toe maar 1 verlies mogen noteren en waren met een flinke bezetting afgereisd naar Cothen.

Fortissimo kon, zonder de aanwezigheid van hun eigen keepster, in de eerste helft aardig bijblijven en het verbaasde de ploeg zelf dat het bij rust ‘maar’ 4 achterstond (10-14). Er werd beweeglijk gespeeld en de kansen die daaruit volgde werden veelal verzilverd. EHC daarentegen had moeite met de dekking en was zeker niet secuur met het afronden van de verkregen kansen.
De tweede helft kon EHC echter wel uitlopen en was het de thuisploeg die de energie te hard nodig had in de verdediging waardoor het gevaar in de aanval voor EHC was geweken. Eindstand 17-28.

Dames 2 had het vooruitzicht de eerste reeks van dit seizoen af te sluiten met een streekderby; Nieuwegein dames 2 kwam op bezoek.
Buiten de 2 ploegen én de scheidsrechter op het veld was het voor de tijdwaarneming een drukke start van dit jaar; aan strafworpen, gele kaarten en tijdstraffen geen gebrek!
Fortissimo keek vanaf het begin al aan tegen een achterstand en kon dit eigenlijk pas tegen rust weer gelijktrekken. De thuisploeg ging met een kleine achterstand de rust in (11-13) en ook na rust kon Nieuwegein weer uitlopen.
Beide ploegen zaten in de eerste helft al aardig in elkaars vaarwater en voor de scheidsrechter was de grens van het veelal té fysieke spel begin tweede helft al bereikt. Gevolg; weer een achterstand van 4 voor Fortissimo en een opvolging van tijdstraffen (7 stuks!) de verdere 2e helft.
Fortissimo lukte het uiteindelijk wel om de achterstand in te lopen, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in.

Statistieken: 3 gele kaarten, 11 tijdstraffen, 16 strafworpen en een eindstand van 24-24 ?