Maaike Janssen

Gisteren begonnen Foreholte en Fortissimo aan hun tweeluik van deze week. Zaterdag wacht de competitiewedstrijd, maar nu was het tijd voor een heuse finale. De inzet was een plaats in de achtste finales van het bekertoernooi.

In het begin gaat het nog gelijk op, maar na verloop van tijd pakt Foreholte de eerste voorsprong. Het gaatje wordt echter niet groter dan 2 doelpunten, gelukkig voor de Cothense supporters raken de dames van Fortissimo niet in de war en lopen langzamer maar zeker steeds dichterbij. Richting het einde van de eerste helft staat er zelfs een voorsprong op het scorebord. Ruststand 17-15.

Na rust neemt Fortissimo direct het voortouw en na 5 minuten in de tweede helft lijkt de wedstrijd al gespeeld. Fortissimo neemt echter geen gas terug en blijft op zoek gaan naar een grotere voorsprong. Die komt er ook en is maximaal 10 doelpunten.
Richting het einde van de wedstrijd kan Foreholte nog wel wat terug doen, maar het staat de winst en een plek in de achtste finales voor Fortissimo niet meer in de weg. Eindstand 40-31.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We beginnen niet heel sterk, maar draaien het daarna razendsnel om, in de tweede helft maken we het keurig af. Er zijn nog steeds punten waar we aan kunnen werken. Nu resultaat boeken in de wedstrijd van zaterdag.”

Scores: Maaike Janssen 11, Demi van de Bildt 3, Vivianne Hofman 5, Myrthe Mocking 1, Celine Vermaak 2, Jamy de Gier 1, Anne de Wijk 2, Marcella Appel 5, Sophie Mocking 3, Amy Oostveen 7.

Zaterdag 11 januari spelen beide ploegen wederom tegen elkaar alleen dan in sporthal De Tulp in Voorhout. Die wedstrijd begint om 20:45 uur.

Foto: Eelco Schaap Photography

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024