DS1_Tukkers

In de sport is het duidelijk dat als je zelfvertrouwen hebt alles een stuk makkelijker gaat. De overwinning op DSS en het vertoonde spel, in met name de tweede helft, zorgt ervoor dat de ploeg uit Cothen met zelfvertrouwen het veld op gaat.
Promovendus De Tukkers doet het tot nu toe gewoon goed in de competitie, de achterstand op Fortissimo is slechts 1 punt, en bij winst zouden de dames uit Aalbergen over Fortissimo heen springen. Genoeg ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

In het begin is het nog even aftasten voor beide ploegen. Het tempo in de wedstrijd ligt meteen hoog en dat levert een mooi schouwspel op. Tot 10 minuten in de eerste helft blijven de ploegen redelijk dicht bij elkaar, maar dan neemt Fortissimo het initiatief en scoort 4x op rij en loopt het uit naar een 5 doelpunten voorsprong.
Een time-out aan de kant van De Tukkers zorgt ervoor dat Fortissimo even uit haar doen is en ziet het de tegenstander uit Aalbergen dichterbij komen. Verder dan 2 doelpunten laten de dames uit Cothen het niet komen en bij rust is het verschil weer 5 doelpunten. Ruststand 17-12.

Het is duidelijk dat Fortissimo niet mag verslappen. En dat doen ze ook niet, scoren direct het eerste doelpunt en een mindere fase aan de kant van de Tukkers wordt direct afgestraft. Halverwege de tweede helft is de voorsprong uitgelopen naar 10 doelpunten en is de wedstrijd eigenlijk gelopen. De Tukkers probeert van alles maar de dames uit Cothen laten zich niet van de wijs brengen. De einduitslag wordt uiteindelijk 34-21 en daarmee laat Fortissimo volgens het Cothense publiek haar beste wedstrijd van het seizoen zien.

Coach Willem–Jan Ruder na afloop: “Vooraf hadden we gedacht dat we het moeilijker zouden hebben, doordat we zijn 60 minuten lang scherp zijn gebleven hebben we De Tukkers onze wil opgelegd en zijn we eigenlijk geen moment in gevaar geweest. We stonden goed in de dekking met een goed keepende Zoë Bron er achter en aanvallend heeft iedereen gescoord, dus we kunnen heel tevreden zijn.”

Zaterdag 9 november neemt de ploeg uit Cothen het op tegen Aalsmeer. De wedstrijd tegen de dames uit de bloemenstad start om 20:45 uur in Sporthal de Bloemhof in Aalsmeer, maar eerst speelt Fortissimo op donderdag 7 november een echte derby tegen Handbal Houten voor de beker, die wedstrijd start om 19:30 uur in sporthal The Dome in Houten.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024