Vooraf was al duidelijk dat Fortissimo niet overloopt van zelfvertrouwen in deze periode. 2 verliespartijen op rij zorgt toch voor wat onrust. Daar zou afgelopen zaterdagavond verandering in moeten komen, ook om aansluiting te houden bij de top 5 van de competitie. Daarvoor moest de ploeg uit Cothen naar Heemskerk om tegen DSS te spelen.

Bij het voorstellen van de ploegen bleek al snel dat DSS niet in zijn vertrouwde opstelling voor de dag was gekomen. De ploeg wordt geteisterd door blessures en stond dus gehavend aan de start van de wedstrijd. Daar was in het begin overigens niets van te merken.
De ploegen lijken aan elkaar gewaagd en de doelpunten vallen aan beide kanten. Toch is het Fortissimo dat geleidelijk het heft in handen neemt en telkens aan de goede kan t van de score staat. De dames uit Cothen nemen zelfs een 2 doelpunten voorsprong.
Lang kunnen de meegereisde supporters daarvan niet genieten want DSS blijkt een taaie tegenstander te zijn en trekt de stand weer gelijk. Aan het einde van de eerste helft staat er een minimale voorsprong op het scorebord voor Fortissimo, ruststand 11-12.

Het begin van de tweede helft is duidelijk voor Fortissimo, het vizier staat op scherp en er wordt via snelle aanvallen makkelijk gescoord. Zo loopt de ploeg uit Cothen weg bij DSS en neemt het een maximale voorsprong van 8 doelpunten.
Naar mate de wedstrijd vordert lijkt DSS niet bij machte de Cothense muur te slechten en speelt Fortissimo af en toe slordig waardoor een grotere voorsprong niet op het scorebord komt. De einduitslag wordt 17-26.

Coach Willem–Jan Ruder na afloop: “We laten vandaag bij vlagen zien dat we echt wel kunnen handballen, als we als team opereren zijn we tot veel in staat, eerlijkheid gebied met te zeggen dat DSS wel gehavend aan de start moest verschijnen, maar dat neemt niet weg dat dit wel een lekkere overwinning is. De goede punten nemen we mee naar zondag a.s..”

Zondag 3 november neemt de ploeg uit Cothen het op tegen De Tukkers. De wedstrijd tegen de promovendus start om 14:00 uur in Sporthal de Rijnsloot in Cothen.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024