Ondanks dat het officiële wedstrijdprogramma nog niet bekend is, is al wel bekend dat deze eind oktober gaat beginnen. Grootste wijziging is ook dat dames 2-team van afgelopen seizoen, dit seizoen van start gaat als dames 3.
Reden hiervoor is dat voormalig dames A dit jaar voor het eerst gaat uitkomen als seniorenteam in de 2e klasse en ervoor gekozen is om hen als 2e seniorenteam te benoemen en het voormalige dames 2 dus dit seizoen uit te laten komen als dames 3 (tevens uitkomende in de 2e klasse).

Met dus nog een aantal weken te gaan, is vandaag begonnen met een reeks oefenwedstrijden voor beide teams. Voor het nieuwe dames 2 zijn er t.o.v. vorig seizoen een aantal veranderingen; een aantal speelsters hebben de handbalschoenen aan de wilgen gehangen waardoor opbouwster Liesanne en keepster Sanne vanuit de B-jeugd de overstap hebben gemaakt om het team aan te vullen. Ook is vanuit Houten opbouwster Danique overgekomen en zodoende is er weer een volledig team wat inmiddels alweer een aantal weken op volle sterkte traint.

Voor dames 3 geldt ook dat zij dit seizoen weer met een volledig team weer aan de trainingen zijn begonnen een aantal weken geleden. Keepster Ciska, voorheen lid van SHOT en na een periode van niet aktief handballen, heeft toch besloten de ‘handbaldraad’ weer op te pakken en melde zich al eind vorig seizoen bij het team. Ook Kim, inmiddels bevallen van een gezonde jongen, heeft de eerste trainingsuren er na haar zwangerschap weer opzitten en vanuit de B-jeugd heeft Dagmar te kennen gegeven heel graag bij dames 3 te willen handballen. Zodoende is er een team met 10 speelsters én een keeper en is iedereen enthousiast en is er veel zin om over een aantal weken te beginnen aan de officiële competitie.

Wat betreft de oefenreeks; vandaag stond een trial op het programma van Dames 2 en 3 én het uit Bathmen afkomstige ABS Dames 2. Ook zij komen uit in de 2e klasse komend seizoen en met wedstrijden van 2x 25 minuten van ABS tegen D2 én D3 (en tussendoor een helft D2 tegen D3) was het voor iedereen een geslaagde ochtend.

Volgende week staan 3 wedstrijden op het programma in Cothen; dames 2 neemt het in een volledige wedstrijd om 11.30 op tegen SC Elshout. Daarna volgt om 13.00 dames 3 tegen HV Reehorst, waarna dames 2 om 14.30 afsluit met wederom een wedstrijd, maar dan tegen Roda ’71.

De weken daarna speelt, zoals het programma nu is, dames 2 nog 3 oefenwedstrijden tegen resp. RKDES, Zeeburg en Roda ’71.

Iedereen alvast heel veel plezier en succes aankomende seizoen en groetjes van ons allemaal!

Dames 2 en Dames 3 ?

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024