De voorbereiding van de ploeg uit Cothen verliep volgens planning, de ploeg groeide langzaam naar de competitie vorm met als hoogtepunt het trainingskamp in Lloret de Mar. De ploeg van coach Ruder is klaar voor de competitie. Een competitie die start tegen Virto/Quintus 2, een ploeg waar de Cothense het altijd lastig tegen hebben.

De ploeg zijn aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, scoren om en om en kunnen beid niet echt het verschil maken. Totdat in de 5de minuut Lisa Bos met veel pijn op de grond ligt, ze moet onder begeleiding het veld verlaten en heeft, zoals later in het ziekenhuis zal blijken haar achillespees afgescheurd.
De schrik zit er heel even in ij de ploeg uit Cothen en het ziet Quintus even het heft overnemen. Dat is echter van korte duur, want Fortissimo recht de rug en zorgt ervoor dat de ploeg uit het Westland niet weg kan lopen. Uiteindelijk gaat Fortissimo met een kleine voorsprong de rust in.

Na de rust zien we eigenlijk hetzelfde beeld, toch is het Fortissimo dat een kleine voorsprong weet te nemen. Helaas kunnen ze die niet vasthouden en ziet het Quintus terugkomen tot 18-18. Daarna zet de ploeg nog een keer aan, en vergroot de marge tot 3 doelpunten. Deze voorspong laten de Cothense niet meer uit hun handen glippen en zo blijven de eerste punten in Cothen. Einduitslag 23-19.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Ik ben trots op de meiden hoe ze met de tegenslag van het uitvallen van Lisa zijn omgegaan, vrij snel ging de knop om en zo hebben we de winst uit het vuur kunnen slepen. Dit geeft een boost naar de komende wedstrijden.”

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zaterdagavond 14 september a.s. uit tegen Hercules en start om 20:45 uur in sporthal Boswijk in Den Haag.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024