Daar waar andere sporten alles doen om de tijd tussen wedstrijden te maximaliseren, moesten de ploegen in de na-competitie 2 wedstrijden in 3 dagen afwerken. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn als je over een fitte selectie van 16 meiden beschikt. Helaas voor de dames van Fortissimo was dit niet het geval.
De A-meiden waren op toernooi in Denemarken, Celine Vermaak is net geopereerd aan haar meniscus, Vivianne Hofman wacht nog op de uitslag of haar pols is gebroken of niet, Myrthe Mocking is net terug van haar knieblessure en tot overmaat van ramp kreeg Bo van Oostrom last van haar knie tijdens de warming-up in aanloop naar de wedstrijd met ZAP.
Ondanks alles gingen de meiden vol goede moed de wedstrijden tegen ZAP en PCA/Kwiek in om het goede spel tegen Volendam een vervolg te geven.

ZAP – Fortissimo
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Fortissimo, dat een kleine voorsprong nam, maar die helaas niet wist vast te houden. ZAP nam gaande weg de eerste helft het heft in handen en kroop langzaam weg bij de ploeg uit Cothen.
Toch toont de ploeg van coach Ruder wederom veerkracht en weet het de achterstand te minimaliseren tot maximaal 3 doelpunten.

In de tweede helft zien we hetzelfde beeld. Fortissimo laat zien dat het zeker kan handballen. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en scoren om en om. Ondanks alles lukt het Fortissimo maar niet de aansluiting te vinden en blijft het tegen de achterstand aanhikken. Een ultieme poging gelijk te komen mislukt en ZAP speelt de wedstrijd professioneel uit. Einduitslag 24-21.

Fortissimo – PCA/Kwiek
Ook hier is het begin van de wedstrijd duidelijk voor Fortissimo, dat een kleine voorsprong neemt, maar die helaas niet weet vast te houden. PCA/Kwiek neemt gaande weg de eerste helft het heft in handen en loopt makkelijk weg bij de ploeg uit Cothen.
Via de break-out scoort de ploeg uit Raalte er lustig op los en zet Fortissimo al snel op een 6 doelpunten achterstand.

In de tweede helft zien dat Fortissimo wederom veerkracht toont, ondanks de grote achterstand knokt de ploeg uit Cothen zich terug in de wedstrijd en verkleint de achterstand. PCA/Kwiek laat het daarbij niet zitten en vecht voor haar laatste kans in de na-competitie. Toch houden de ploegen zich nagenoeg in evenwicht, maar het gat van 6 doelpunten blijkt toch onoverbrugbaar te zijn. Toch weten de dames van Fortissimo de tweede helft te winnen. Einduitslag 24-29.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We wisten dat het zwaar zouden krijgen dit weekend, met alle blessures en de afwezigheid van de A-meiden. Toch hebben we naar omstandigheden goed gedaan, we zijn niet weggeschoten en hebben het ZAP en PCA/Kwiek moeilijk genoeg gemaakt om er echte wedstrijden van te maken. Met een beetje meer geluk pak je zomaar nog wat punten. Complimenten aan de meiden dat ze zich op blijven laden. Nog 1 wedstrijd te gaan en dan zit het seizoen erop.”

De volgende wedstrijd in de na-competitie staat pas gepland voor 11 mei a.s.. De wedstrijd begint om 19:00 uur in en tegen Volendam. Plaats van handeling: sporthal Opperdam in Volendam.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024