Gedurende het normale seizoen hadden beide ploegen hun uitwedstrijd tegen elkaar gewonnen. Waarbij de winst van Fortissimo in Raalte eigenlijk een verrassing was. De omstandigheden zijn inmiddels veranderd, met de blessures van Renate Bakker en Vivianne Hofman toegevoegd aan de lijst zou het nu wel eens stuk lastiger om te stunten tegen PCA/Kwiek.
Daarentegen stond de tijdelijke terugkeer van Celine Vermaak, zij gaat 15/4 onder het mes maar ondervind op dit moment weinig last van haar knieblessure en kon toch nog een paar minuten maken.

Fortissimo opent de score, maar daarna was het PCA/Kwiek dat de wedstrijd dicteerde. Slordig spel en veel balverlies zorgde ervoor dat Kwiek makkelijk weg kon lopen bij de ploeg uit Cothen. Daarmee werd het gat snel geslagen en was Fortissimo aangewezen op de achtervolging. Kwiek liet het echter niet zover komen en bleef het gat van maximaal 10 doelpunten handhaven. Daarmee werd de ruststand van 18-8 bereikt.

In de tweede helft zien we een heel ander beeld. Fortissimo laat zien dat het niet voor niets de na-competitie heeft gehaald en biedt goed tegenstand. De ploegen gaan gelijk op, maar het lukt de ploeg uit Cothen maar niet het gat van 10 doelpunten te verkleinen. Elke keer als het gat kleiner wordt geeft Kwiek weer gas en hersteld het de marge. Uiteindelijk fluiten de scheidsrechters af bij een stand van 32-22 in het voordeel van PCA/Kwiek en gaat ook de 2de wedstrijd van de na-competitie verloren.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “De eerste helft waren we niet bij de les, speelde we slordig en hadden we veel balverlies. De tweede helft laten we in ieder geval zien dat we mee kunnen. Het geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

De eerstvolgende wedstrijd in de na-competitie staat gepland op zondag 14 april a.s. thuis tegen Volendam. Het tijdstip van de wedstrijd is 14:00 uur in sporthal de Rijnsloot in Cothen.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024