De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is meteen een kraker. ZAP uit Breezand komt op bezoek in de Rijnsloot en dat zijn wedstrijden op het scherpst van de snede. De heenwedstrijd was gewonnen door Fortissimo dus het ZAP eraan gelegen een goed resultaat te boeken.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn blijkt wel uit het begin van de wedstrijd. De doelpunten vallen om en om en geen van de ploegen kan een gaatje maken. Tot 4-4 gaat de wedstrijd gelijk op, dan is het Fortissimo dat een gaat lijkt te maken. Toch is het ZAP dat veerkracht toont en direct de stand weer trekt.
De gelijke stand blijft tot zo’n 10 minuten voor het einde van de eerste helft op het scorebord. Dan volgen 3 doelpunten op rij van de Cothense ploeg en staat het gat van 2 doelpunten op het scorebord. Dat gat blijkt wederom niet lang stand te houden, want met 4 doelpunten op rij staat de ploeg uit Breezand in een keer voor en gaan de ploegen de rust in met een 16-14 voorsprong voor ZAP.

Het is duidelijk dat Fortissimo uit een ander vaatje moet tappen om nog enigszins aanspraak te maken op de overwinning. Het begin van de 2de helft is echter voor de dames uit Breezand. Fortissimo ziet ZAP weglopen lopen naar 18-14 achterstand. Fortissimo toont nu veerkracht en snoept langzamerhand steeds iets meer van de achterstand af, en richting het einde van de wedstrijd staat het weer gelijk. De ploegen blijven om en om scoren en een bloedstollende eindfase lijkt zich af te tekenen.
Toch is het ZAP dat weer op 2 doelpunten voorsprong komt, Fortissimo maakt nog de “Anschluss” treffer en probeert in een alles of niets poging nog d ebal te bemachtigen. ZAP houdt echter het hoofd koel en scoort nog een keer. Einduitslag 26-28.

Ass. coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Helaas zijn we het nieuwe jaar met een nederlaag begonnen en verliezen we Kwiek en Volendam een beetje uit het oog. Toch hebben we laten zien dat we voor elk doelpunt willen en kunnen vechten, dat zullen we de komende wedstrijden gaan gebruiken om tot een goed resultaat te komen.”

Scores: Anne de Wijk 1, Celine Vermaak 3, Daimy van Dommelen 11, Demi van de Bildt 2, Lisa van der Horst 2, Maaike Janssen 3, Marcella Appel 2, Vivianne Hofman 2

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zaterdag 12/1 a.s. tegen BFC en start om 19:45 uur in sporthal De Haamen in Beek.

Eerst speelt de ploeg uit Cothen op 8/1 de regiofinale voor de beker in Amsterdam tegen VOC 2, die wedstrijd begint om 20:30 uur en wordt gespeeld in sporthal Elzenhagen.

Uitgelichte foto: Eelco Schaap Photography

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024