Vorig seizoen werd twee keer verloren van Westsite, dat had toen verschillende oorzaken dus dit keer was de ploeg uit Cothen erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. Westsite was natuurlijk niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en de punten af te staan, dus het zou wel eens een boeiend gevecht kunnen worden.

Fortissimo start uitstekend aan de wedstrijd. Het neemt direct afstand van de Hoofdstedelingen en via makkelijke goaltjes loopt de voorsprong al snel op naar 5 doelpunten. Dat verschil staat lang op het scorebord want nadat Westsite zich enigszins hersteld scoren beide ploegen om en om. Beide ploegen zoeken bij een stand van 9-13 in het voordeel van Fortissimo de kleedkamer op.

Na de rust geeft Fortissimo gelijk gas en via een run van 1-6 is het gat definitief gemaakt. Westsite stribbelt nog wel een beetje tegen, maar het in grote getale aanwezige publiek ziet dat het geloof in de overwinning voor de Amsterdamsen langzaam wegebt. Fortissimo blijft, ondanks dat het wat slordiger gaat spelen, de wedstrijd onder controle houden en speelt de wedstrijd professioneel uit. Eindstand: 21-27.

Ass. coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Vooraf was ik er niet helemaal gerust op, maar de meiden hebben het fantastisch gedaan, met name aan het begin van de 1ste en 2de helft hebben we het verschil gemaakt. De ploeg verdient daarvoor een groot compliment. Verder was het super dat Renate Bakker ondanks het verlies van haar broertje alweer is aangesloten bij de groep, dat geeft maar weer eens aan hoe hecht we als team zijn.”

De eerstvolgende wedstrijd voor de competitie is op donderdag 9 december a.s. tegen Volendam en start om 14:00 uur in sporthal de Rijnsloot in Amsterdam. Dit is de laatste wedstrijd van de heenronde en kunnen we de balans op maken waar we als team staan.

Scores: Anne de Wijk 1, Celine Vermaak 3, Daimy van Dommelen 9, Demi van de Bildt 4, Jamy de Gier 3, Maaike Janssen 2, Myrthe Mocking 2, Vivianne Hofman 3.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024