Afgelopen zondag was PSV de tegenstander in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Ondanks het feit dat PSV gedegradeerd is laten de dames uit de lichtstad de laatste wedstrijden zien dat ze zeker kunnen handballen. Fortissimo was vooraf dus gewaarschuwd.

Fortissimo opent de score, maar het is PSV dat de wedstrijd onder controle krijgt. PSV loopt uit naar een 3-1 voorsprong, en dat is het signaal voor de dames uit Cothen op een tandje bij te schakelen. Maar het is pas na 15 minuten dat er een gelijke stand op het bord staat. Het spel golft heen en weer en de scores volgen elkaar in rap tempo op. Pas richting het einde van de eerste helft lukt het Fortissimo een gaatje te slaan en de ploegen gaan rusten bij een stand van 15-13 in het voordeel van Fortissimo.

Het is de ploeg uit Cothen die scherp aan de tweede helft begint. Makkelijk scorend en leunend op een sterke dekking loopt de ploeg weg tot een maximale voorsprong van 5 doelpunten. Dan sluipt er iets in de ploeg, en ziet het PSV steeds dichterbij komen. Veel lukt er niet meer bij Fortissimo in deze fase en het feit dat de ploeg uit Cothen een groot gedeelte van deze periode met 1 of 2 speelsters minder speelt helpt ook niet mee.
PSV komt langzaam dichterbij en op 23-23 is het Fortissimo dat nog een keer aanzet. 3 scores op een rij zorgen ervoor dat een onoverbrugbaar gaatje is geslagen, en ondanks dat PSV nog gevaarlijk dichtbij komt is de overwinning een feit. Einduitslag 26-25.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Door deze overwinning worden we 6de in de competitie, hebben we meer punten gehaald dan vorig jaar, dus voor dit gegeven zijn we tevreden. Het spel vandaag was bij vlagen zoals we het graag willen zien, maar hebben we ook periodes gehad waarin we duidelijk niet in de wedstrijd zaten. Het is de kwaliteit van de ploeg dat zij zich hier doorheen vechten en toch de overwinning over de streep trekken.”

Deze laatste wedstrijd van het seizoen is in Deurningen. De wedstrijd die op 31 maart gespeeld wordt is tegen DSVD de terechte kampioen van de eerste divisie. De wedstrijd start om 19:30 uur in sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen.

Scores: Sophie Mocking 1, Myrthe Mocking 2, Celine Vermaak 3, Demi van de Bildt 4, Vivianne Hofman 1, Maaike Janssen 2, Sem Jansen 1, Daimy van Dommelen 12.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024