In de uitwedstrijd was het een waar doelpuntenfestijn. Met 74 doelpunten was het wel duidelijk dat de verdedigingen van beide ploegen niet helemaal goed stonden. In de voorbespreking was dit een van de zaken die duidelijk naar voren is gekomen.

Toch is het Quintus dat met snel spel een voorsprong neemt. Fortissimo heeft in het begin moeite het doel te vinden, maar na 0-2 zijn toch de eerste scores van de ploeg uit Cothen te noteren.
Een gelijk opgaande strijd tekent zich af, tot aan 5-5 blijven de scores elkaar opvolgen. Daarna nemen de Westlandse dames toch weer afstand. Een voorsprong die nooit groter wordt dan 3 doelpunten. Aan het einde van de eerste helft zet Fortissimo nog een keer aan en komt het tot op een doelpunt. Jammer genoeg kunnen zij dit niet vasthouden waardoor de ruststand 7-9 is.

In de rust werden de afspraken (met name in de dekking) nog eens goed met elkaar doorgenomen. Dat heeft in het begin van de tweede helft nog niet het gewenste effect. De ploeg lijken aan elkaar gewaagd en de scores vallen om en om. Daarmee blijft het verschil lang 2 doelpunten in het voordeel van Quintus. Tot halverwege de tweede helft, Quintus verliest wat van haar scherpte en ziet Fortissimo langzaam dichterbij komen. Op 13-13 is de stand weer gelijk, en geven de dames uit Cothen nog een keer gas. Vanaf dat moment staat Fortissimo aan de goede kant van de score. De Westlandse dames gaan steeds slordiger spelen en geven daarmee Fortissimo de kans verder uit te lopen. Uiteindelijk wint Fortissimo met 25-17.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben met name in de tweede helft laten zien waartoe we als team in staat zijn. Via mooie combinaties en een sterke dekking kunnen we van iedereen winnen. Ik ben dan ook trots op deze meiden dat ze dit hebben laten zien, we kunnen nog steeds naar boven kijken om nog wat hoger op de ranglijst te eindigen.”

Deze eerstvolgende wedstrijd is op 17 maart, dan speelt Fortissimo de uitwedstrijd tegen de dames van Aalsmeer. De wedstrijd start om 20:00 uur in sporthal De Bloemhof in Aalsmeer.

Scores: Sophie Mocking 1, Marcella Appel 4, Myrthe Mocking 1, Celine Vermaak 4, Demi van de Bildt 9, Jamy de Gier 1, Vivianne Hofman 1, Daimy van Dommelen 4.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024