Na de zinderende thuiswedstrijd tegen de nr. 1 BFC twee weken geleden, waarbij de meiden op de valreep een punt wisten te behouden (17-17 gelijkspel), was het nu de beurt aan tegenstander Leidsche Rijn om de Cothense meiden de winst te onthouden…

De Vleutense dames hadden wat recht te zetten; zij verloren hun uitwedstrijd tegen Fortissimo vorig jaar november met 22-14 en dus waren de dames gebrand om Fortissimo deze overwinning te ontnemen…
Het tempo van de eerste helft lag echter laag en Fortissimo liet zich daar in meeslepen. Door het ‘fantastische niveau’ van de scheidsrechter (lees: ‘dramatische niveau’…) had Isa binnen 2 minuten na begin van de wedstrijd haar eerste waarschuwing én twee minuten al te pakken en begon bij de coaches de moed al in de schoenen te zakken. Er waren weinig breaks van Fortissimo en het aantal doelpunten liep in hetzelfde trage tempo mee. De thuisploeg kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en kreeg de kans om een voorsprong op te bouwen richting rust (9-6).

Na rust begon Fortissimo met een veel hoger tempo te spelen en dit resulteerde al snel in het bijhalen van Leidsche Rijn, echter bleef de voorsprong in handen van de thuisploeg. De scheidsrechter werkte fantastisch mee aan de groeiende frustratie bij de Cothense speelsters én staf. Na tijdstraffen voor Isa, Sanne én Kelly was de maat vol bij de coach die vervolgens met rood door het meegereisde publiek op de tribune werd opgevangen. Toen ging er een knop om bij Fortissimo en werd, met nog 5 minuten te spelen, het heft in eigen handen genomen. De 17-13 achterstand werd in rap tempo weggewerkt en met nog 30 seconden op de klok was daar het gelijke spel 18-18. Leidsche Rijn kon het afmaken in balbezit maar balverlies én de break van Kelly zorgde voor de voorsprong. De laatste kans voor Leidsche Rijn op een punt werd hun door keepster Roxanne ontnomen en zo neemt Fortissimo de punten mee naar Cothen!

Scoren: Isa 7, Kelly 5, Lisa 2, Kim 1, Lara 1, Mayke 1, Sanne 1, Iris 1,

De volgende wedstrijd staat zaterdag 10 maart op het programma; RED-RAG/Tachos DA1 – Fortissimo DA1 in Waalwijk. Aftrap 18.00 uur.

Leidsche_Rijn_DA1_02
#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024