De uitwedstrijd in Breezand had al voor een spannende wedstrijd gezorgd en dat zou afgelopen zondag niet anders zijn. De ploeg uit Cothen was ook dit keer niet compleet, de uit Australië teruggekeerde Celine Vermaak en Daimy van Dommelen waren nu wel van de partij, alleen nu waren Vivianne Hofman en Kelly Hoogerwerf op vakantie.

Het begin van de wedstrijd is voor ZAP, de ploeg uit Cothen start slecht en loopt meteen achter de feiten aan. De maximale voorsprong dat ZAP in het begin kan nemen is 3 doelpunten, dan recht de ploeg uit Cothen de rug en komt terug in de wedstrijd.
Via 1-4 wordt het 4-6, en lijkt ZAP een gaatje te hebben geslagen. Het verschil van 2 doelpunten in het voordeel van de dames ui Breezand blijft niet lang op het scorebord staan, Het Fortissimo dat halverwege de eerste helft brutaal de leiding neemt. Een maximale voorsprong van 4 doelpunten is echter niet besteed aan de ploeg uit Cothen. De ruststand is 13-12.

Na de rust is het ZAP dat de score opent, maar het is Fortissimo dat de touwtjes in handen neemt. De scores vallen om en om en de ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd. Richting het einde van de wedstrijd neemt Fortissimo een voorsprong van 3 doelpunten. Het publiek in sporthal de Rijnsloot neemt vast een voorschot op de overwinning van Fortissimo. Een time-out van ZAP gooit echter roet in het eten. De doelpuntenmachine van Fortissimo komt tot een volledige stilstand, en het is ZAP dat met nog 10 seconden op de klok de gelijkmaker laat aantekenen.
Op het moment dat Fortissimo de bal midden uit wil nemen, gebeurd er van alles in het veld. In de hectiek die ontstaat krijgt de coach van ZAP nog een rode kaart en fluiten de scheidrechters af. Met een punt op zak sluiten beide ploegen een enerverende wedstrijd af. Einduitslag 24-24.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben gevochten voor wat we waard waren, vooraf had men misschien getekend voor een punt, achteraf doen we onszelf denk ik tekort. We zien in ieder geval nog steeds dat we van iedereen kunnen winnen en dat biedt voldoende aanknopingspunten voor de komende wedstrijden.”

Deze eerstvolgende wedstrijd is op 3 maart, dan speelt Fortissimo de uitwedstrijd tegen Bentelo. De wedstrijd start om 19:30 uur in sporthal De Pol in Bentelo.

Scores: Sophie Mocking 4, Marcella Appel 2, Myrthe Mocking 1, Celine Vermaak 2, Demi van de Bildt 5, Jamy de Gier 2, Maaike Janssen 3, Daimy van Dommelen 4, Patty van Rossum 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024