Zonder de geblesseerde Ingelise Huurman maar met de beperkt inzetbare Myrthe Mocking start Fortissimo de wedstrijd tegen Bentelo. Vorig seizoen waren dit 2 wedstrijden op het scherpst van de snede en was het Fortissimo dat tot 2x toe gered werd door Patty van Rossum, waardoor het 2 keer een gelijkspel uit het vuur wist te slepen.

Hoe anders was deze wedstrijd. Fortissimo kwam fel uit de startblokken en nam direct een 3-0 voorsprong. Pas in de 7de minuut was het Bentelo dat tot score wist te komen. Via een goed gesloten verdediging werd het Bentelo onmogelijk gemaakt het doel van de dames uit Cothen te vinden.
Daar waar Bentelo moeite had het net te vinden, ging Fortissimo via snelle aanvallen vrolijk door met scoren. Dat alles resulteerde in een ruststand van 13-5 in het voordeel van de Cothensen.

Je weet als coach dat zo’n ruime voorsprong er vaak voor zorgt dat gemakzucht in de ploeg sluipt, maar dat was dit keer niet het geval. De dames uit Cothen bleven gefocust op een goed resultaat, en hoewel Bentelo nu meer doelpunten kon maken, was het toch Fortissimo dat de boventoon bleef voeren.
Het hoogtepunt van de middag was het vliegertje op Celine Vermaak die succesvol af kon ronden na een goed uitgespeeld systeem. Einduitslag 31-16.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Normaal gesproken zie je dat we in dit soort wedstrijden niet door kunnen drukken om een grote uitslag neer te zetten. Daar hebben de meiden vandaag niets van laten zien. Tot op de laatste minuut hebben we scherp gespeeld. Dat geeft alleen maar meer vertrouwen naar de toekomst. We doen nog mee voor de bovenkant van de ranglijst.”

Aankomende dinsdagavond speelt de ploeg uit Cothen uit tegen HAVAS in Almere voor de beker. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Indische Buurt en begint om 20:00 uur. Daarna wacht op zondag de wedstrijd tegen Quintus 2, die wedstrijd start om 14:00 uur in de Eekhout hal.

Scores: Sanne van de Linde 2, Marcella Appel 2, Myrthe Mocking 3, Celine Vermaak 5, Demi van de Bildt 6, Jamy de Gier 3, Maaike Janssen 2, Daimy van Dommelen 6, Fragette Jagt 2.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024