Voor Dames 2 was het dan eindelijk ook zover dit seizoen; de start van de officiële competitie ‘17/’18. De aftrap was tegen het uit Soest afkomstige AutoSmeeing/BDC Dames 2. Twee weken geleden eindigde de Cothense dames hun oefenreeks tegen dit team. Toen met een nipt verlies van 25-26.

Gedurende de eerste helft werd al duidelijk dat beide wederom aan elkaar gewaagd waren. Fortissimo wist waar de gevaren bij BDC lagen; op papier een duidelijke wellicht makkelijke opgave, maar in de praktijk bleek dit wederom zeker weer een grote fysieke opgave, zeker verdedigend. Aanvallend werd daarom gefocust op langere aanvallen om rust te pakken en de ruimten bij de tegenpartij te creëren waardoor BDC geen mogelijkheid kreeg uit te lopen. Ruststand 10-10.

Na rust was het de thuisploeg die steeds de voorsprong, weliswaar minimaal, bleef behouden. BDC moest elke aanval in achtervolging en Fortissimo bleef geconcentreerd en gaf BDC niet de ruimte die ze graag wilden. In de laatste minuut kreeg BDC het wel voor elkaar om op gelijke hoogte te komen, maar een laatste aanval van Fortissimo, afgerond door Kim Hofman, zorgde voor de eerste Cothense overwinning van Dames 2 in lange tijd! Eindstand 17-16.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Dames 2 van het Utrechtse HMS/Achilles op het programma. Aanvang is 17.45 uur.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024