Zonder Myrthe Mocking, die nog hersteld van haar oog blessure opgelopen in de uitwedstrijd bij Gemini, start de ploeg uit Cothen aan de wedstrijd tegen Klink-Nijland Kwiek uit Raalte. Van de ploeg die vorig jaar nog in de ere-divisie speelde zijn nog een aantal sterkhouders over, de ploeg uit Raalte is verder aangevuld met speelsters uit de eigen opleiding.

Fortissimo begint nerveus aan de wedstrijd en veel balverlies lijdt tot veel tegenstoten van Kwiek. Na 6 minuten zit er voor coach Ruder niets anders op dan een time-out te nemen om zijn ploeg bij de les te roepen. De stand is dan inmiddels al 1-5 in het voordeel van de ploeg uit Raalte.
Veel brengt de time out niet, en ondanks subliem keeperswerk van Renate Bakker, blijft Kwiek dankbaar gebruik maken van de fouten die Fortissimo maakt. De ruststand wordt bepaald op 9-19 in het voordeel van de ploeg uit Raalte.

Het is duidelijk dat de ploeg uit Cothen uit een ander vaatje moet tappen wil het de schade nog enigszins beperken. Dat gebeurd dan ook. De tweede helft laat in ieder geval zien dat de meiden van Fortissimo willen knokken voor een goed resultaat. Via vaak hard werken en soms mooie aanvallen sluipt Fortissimo dichterbij. Jammer genoeg zal het nooit een echt spannende wedstrijd worden. Het verschil uit de eerste helft wordt nooit echt goed gemaakt. Einduitslag 25-33.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Een achterstand van 10 doelpunten is erg veel om goed te maken. Toch laten we in de tweede helft zien over de juiste instelling te beschikken om tot het einde te knokken, blijft echter het resultaat van 2 gespeeld en 2 keer verloren. Toch zijn er voldoende aanknopingspunten om in de volgende wedstrijden wel een goed resultaat neer te zetten”

Scores: Sophie Mocking 2, Celine Vermaak 3, Demi vd Bildt 4, Maaike Janssen 1, Daimy van Dommelen 14, Fragette Jagt 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024