IMG-20170917-WA0008 IMG-20170917-WA0009
In Ouderkerk aan de Amstel werden de Cothense dames zondag verwacht voor een trial tegen 2 mede-topklassers. Tegenstanders NEA en FIQAS komen dit seizoen uit in de topklasse regio Noord NL, terwijl Fortissimo dit jaar gekozen heeft voor een indeling in het zuidelijk gedeelte van Nederland.

Fortissimo mocht aftrappen tegen NEA voor 25 minuten. Beide teams begonnen met hoog tempo en pas na ruim 5 minuten spelen opende Mayke de score voor de Cothense dames. Beide teams deden niet voor elkaar onder en het tempo bleef hoog. Bij een 7-6 voorsprong voor Fortissimo én met nog minder dan een minuut te spelen, werd Isa hard onderuit getrokken bij haar scoringspoging. De scheidsrechter was echter niet van mening hier een strafworp voor de geven, NEA profiteerde van de verbazing hierover bij Fortissimo en maakte op de valreep nog de gelijkmaker.

Vervolgens mocht Fortissimo gelijk door tegen FIQAS. Fortissimo werd in begin op een achterstand gezet, maar bij 3-1 vond Fortissimo het genoeg. Ze herpakten zich met mooie, uitgespeelde snelle aanvallen en op aangeven van Kim kon Lisa de gelijkmaker op haar naam zetten. De Cothense dames zette door en keepster Roxanne voorkwam dat FIQAS weer op gelijke hoogte kon komen. De voorsprong werd vervolgens niet meer uit handen gegeven en Iris verzilverde de terechte overwinning in de laatste 20 seconden.

Na een half uurtje rust moesten de Cothense dames nog 2 maal het veld op; 2x 25 minuten tegen de al eerder getroffen tegenstanders. In beide wedstrijden waren de teams zeker weer aan elkaar gewaagd en werd op hoog niveau handbal gespeeld. Het doelsaldo bleef, net als voorgaande wedstrijden, laag, echter het tempo daarentegen bleef hoog.

De dames keren huiswaarts met een goed gevoel en zien met vertrouwen de competitie in de topklasse tegemoet.

Uitslagen:
NEA – Fortissimo 7-7
Fortissimo – FIQAS 8-6
Fortissimo – NEA 8-8
FIQAS – Fortissimo 7-8

 

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024