De strijd om de middenmoot is een spannende. De nummers 13 tot en met 7 staan binnen maximaal 5 punten. Daarbij komt dat iedereen van iedereen kan winnen, met die gedachte in het achterhoofd begon Fortissimo aan de wedstrijd tegen DSS. De uitwedstrijd was een van de betere wedstrijden die de dames uit Cothen hebben gespeeld, en dat tezamen met het goede gevoel van de wedstrijd tegen DVSD moest ervoor zorgen dat Fortissimo steviger op de 8ste plaats zou komen.

Daar was echter in het begin van de wedstrijd weinig van te merken. De ploeg speelde verlamd en kon maar moeilijk het net van DSS vinden. De ploeg uit Cothen had 2 penalty’s nodig om de stand gelijk te trekken.

Publiek_DS1_DSS

Het met grote getalen opgekomen publiek, onder aanvoering van de cheerleaders van de E-tjes, ging er eens goed voor zitten. Helaas voor hen slaagde Fortissimo er niet in om aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen. DSS werd geen strobreedte in de weg gelegd en daar waar de ploeg uit Heemskerk scoorde, stokte de doelpuntenmachine uit Cothen volledig. Ruststand 9-14.

In de rust werd nog eens duidelijk gemaakt waar de mogelijkheden lagen en dat het verschil op het scorebord niet onoverbrugbaar was. Toch is het DSS dat het beste uit de startblokken komt. Veel technische fouten aan de kant van Fortissimo zorgen ervoor dat DSS uitloopt naar een 10-18 voorsprong. De maximale voorsprong van DSS bedraagt halverwege de 2de helft 11 doelpunten. Na een Time-out van coach Ruder gaat de ploeg uit Cothen eindelijk handballen. 10 minuten lang scoort de ploeg uit Heemskerk niet meer, en de achterstand verdwijnt langzaam van het scorebord. Lijkt het dan toch nog spannend te worden?
Op 19-24 mist Fortissimo een penalty en dat blijkt later het breekpunt van de wedstrijd te zijn. DSS scoort de 19-25 en het verzet van Fortissimo is gebroken. Einduitslag 21-27.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het is zo zonde, de meiden kunnen zoveel beter. Dat laten we uiteindelijk maar een kwartier zien, en dat is gewoon te weinig om dit soort wedstrijden te winnen. Toch moeten we verder, zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Hercules. We moeten dat goede gevoel van die 15 minuten meenemen en uitbouwen, zodat we dat een hele wedstrijd vol kunnen houden.”

Aankomende zaterdag 11 februari staat de uitwedstrijd tegen Hercules op het programma, die wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Boswijk in Den Haag, aanvang 19:00 uur. We gaan ons opmaken voor een belangrijke wedstrijd, om zo aansluiting te houden met de brede middenmoot.

Scores: Celine Vermaak 2, Sophie Mocking 3, Daimy van Dommelen 3, Demi van de Bildt 4, Shirley Sakkers 5, Maaike Janssen 2, Roos steur 1, Laura Helsdingen 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024