Verslag Fortissimo HS1 – Kleine Sluis HS2. Afgelopen zondag stond voorlopig weer de laatste buitenwedstrijd voor de heren op het programma. De heren van Cothen moesten het hierin opnemen tegen het uit Anna Paulowna afkomstige Kleine Sluis.

Direct na het fluitsignaal was het Pepijn die de Cothense heren rap op voorsprong zette, maar de aansluitingstreffer van Kleine Sluis volgde al vrij snel. In de verdere minuten volgden de aanvallen snel na elkaar en kwamen beide ploegen gelijk oplopend tot scoren, maar redelijk halverwege was het toch Fortissimo die een lichte voorsprong kon bedingen. Scores van Pepijn, Remco en Ryan zorgde voor een 7-4 voorsprong.

Maar Kleine Sluis bleef aandringen en het tempo hoog houden. Hierin verzuimde Fortissimo om aanvallen rustig uit te spelen en vrije spelers te vinden. Kleine Sluis maakte gebruik van deze slordigheden, konden tegen het einde van de eerste helft inlopen en bij het tiende doelpunt op gelijke hoogte komen. De Cothense keeper Mike was er dé reden van dat Kleine Sluis zichzelf niet eerder een voorsprong kon bedingen; hij stopte nog 2 strafworpen en hield de bal buiten het net bij twee breaks.

Uiteindelijk was het toch de thuisploeg die bij rust tegen een achterstand aankeek; 12-14.

Na rust werd het spel van beide partijen wat feller en fanatieker; dit zorgde vlak na begin van de tweede helft voor een tweetal tijdstraffen voor de thuisploeg; Kleine Sluis kon hierdoor zijn voorspring behouden én uitbreiden tot 15-18.
Fortissimo bleef wel doorgaan en tempo spelen maar kwam moeilijk tot scoren in tegenstelling tot de gastspelers. Het lukte Fortissimo nog bij te komen tot 17-18 maar daarna was de concentratie weggezakt bij de thuisploeg. De gasten waren vervolgens tot het einde elke aanval trefzeker in tegenstelling tot Fortissimo. Met een eindstand van 21-27 sluiten de heren het eerste deel van het veldseizoen af en gaan zij volgende week thuis (23 oktober) in de 2de klasse van start in de zaalcompetitie tegen Houten HS3. Aanvang 12.00 uur in Cothen.

Tevens gaan de Heren Senioren 2 ook starten met hun competitie tegen HS2 van HMS/Achilles. Aanvang hiervan is om 10.45 uur in Cothen.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024