Afgelopen weekend speelde de B1 op het Carla de Groot Toernooi bij DSS in Heemskerk. Een toernooi met de absolute top van Nederland waaronder de top 4 van de NK B-jeugd van de week ervoor.

Hieronder een kort verslag van deze intensieve dag.

Er werd gespeeld in twee poules van 5 teams gevolgd door kruisfinales voor de nummers 1 en 2 van iedere poule. De twee winnaars van de kruisfinales speelden vervolgens de finale. Fortissimo was ingedeeld bij VOC (Amsterdam), DSS (Heemskerk), Kwiek (Raalte) en V&L (Geleen).

De eerste wedstrijd tegen Kwiek werd wat zenuwachtig begonnen want ja, de meeste deelnemers aan het toernooi waren bovenin geëindigd in de landelijke Jeugddivisies, en de B-meiden van Fortissimo waren ‘slechts’ tweede geworden in de landelijke Topklasse. Al snel bleek dat de meiden wel waren opgewassen tegen Kwiek en wonnen zij de eerste wedstrijd ruim.

De tweede wedstrijd tegen V&L, kampioen van jeugddivisie Zuidoost en vierde op het net gespeelde NK, was een zwaardere tegenstander. Toch wisten de meiden ook deze wedstrijd te winnen met uiteindelijk slechts 1 doelpunt verschil.

Hierna volgde de derde wedstrijd tegen het organiserende DSS die ook winnend kon worden afgesloten en hiermee was zowaar de kruisfinale bereikt.

In de laatste poulewedstrijd tegen VOC, de latere toernooiwinnaar die ook haar eerste drie wedstrijden had gewonnen, ging het er om wie er eerste of tweede in de poule zou gaan worden. VOC nam al gauw een voorsprong die naar mate de wedstrijd vorderde kleiner werd en na een spannende slotfase eindigde in een gelijkspel. Door een beter doelsaldo van VOC gingen zij als eerste door naar de kruisfinale en Fortissimo als tweede.

In de kruisfinale mochten de meiden het op gaan nemen tegen SEW, Nederlands Kampioen bij de B-jeugd. De verwachtingen waren niet hooggespannen. SEW bleek inderdaad een maatje te groot en na alle inspanningen in de wedstrijden ervoor werd er ruim verloren.
Maar niemand die daar echt om maalde want er was geen rekening mee gehouden dat in dit sterke deelnemersveld de kruisfinale bereikt zou worden.

Prima prestatie dus van de B1-meiden. Goed gedaan allemaal!
DB1_DSS_CDG2016

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024