Dames 1 speelde een matige derde wedstrijd in de nacompetitie tegen DSVD, thuis in sporthal de Rijnsloot. Al vanaf de eerste minuut bleek dat Amy Oostveen, de topscoorster van Fortissimo niet goed in de wedstrijd zat. Halverwege de eerste helft werd zij dan ook gewisseld waardoor het gevaar vanuit de opbouwrij  minder wordt. Toch was het een spannende eerste helft. Fortissimo kwam wel achter maar was zeker niet de mindere ploeg. En toen zij op slag van rust een mooie aanval op de lat zagen verdwijnen, wat al vaker was gebeurd in de eerste helft, en DSVD nog net op tijd kon scoren uit de terugspringende bal, was dat erg teleurstellend.

De rust ging in met een stand van 9-13, wat zeker niet de verhoudingen van de beide teams weergaf. Dan maar hopen op een 2e helft met iets meer geluk en wat scherper schieten. Maar ook dat lukte in eerste instantie niet. Maar bij een verschil van 5 doelpunten ging het Fortissimo ineens wel meezitten. De wedstrijd werd omgebogen naar een 21-19 voorsprong met nog 5 minuten op de klok. Moet lukken zou je zeggen. Er kreeg een speelster van Fortissimo een 2 minutenstraf en dan moet je natuurlijk de bal zoveel mogelijk in je eigen ploeg houden.

We kennen natuurlijk de regel van tijdspel bij handbal. Maar de scheidsrechters staken hun arm in de lucht vanwege tijdspel nadat de aanval pas 10 seconden liep. Dan moet je afronden. Dit gebeurde 3x achter elkaar. Heel vreemd. Toen ook Dione een loopfout tegen kreeg bij een vrije bal, kon DSVD toch 3x scoren en de 2 punten mee naar huis nemen. Een heel vreemd einde van de wedstrijd.

De speelsters van Fortissimo speelden een goeie 2e helft en hadden zeker recht op de overwinning. Het was wel een zware week. Met een smalle selectie 3 topwedstrijden spelen in 1 week is erg veel. Dan ook nog 2 van de 3 wedstrijden nipt verzliezen door pech in de laatste 5 minuten is zuur.

Doelpuntenmakers:  Demi van de Bildt 6, Dione Housheer 5, Vivianne Hofman 4, Roos Steur en Heddy van Woudenberg 2, Ratna Mellema 1 en junior Jaimy de Gier maakte een heel mooi doelpunt vanaf de cirkel.

Komende zondag weer een thuiswedstrijd tegen Foreholte. Aanvang 14.00 uur sporthal de Rijnsloot.
_MG_9614

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024