Vandaag hadden we met de B1 meiden de laatste competitiewedstrijd van het binnenseizoen. Iedereen was gebrand om het seizoen met een overwinning af te sluiten. We starten goed. Er was veel beleving en er zat pit in. Het team staat voor ons bekend om de snelheid. We hebben veel kleine en snelle meiden die veel breaks lopen. Kelly, Danielle, Lisa en Lara zijn altijd erg snel weg. Met mooie aanspeelballen van Lieke vanuit het doel hebben we met name in de eerste helft mooie breaks kunnen lopen.

Aanvallend zaten er mooie acties bij. Van achteruit liepen Isa en Sanne op tempo weg en kon Sanne mooi tussen haar verdedigers doorlopen om vervolgens te scoren. In de dekking stond Kim goed te verdedigen op de linkshandige speelster van Geel-Zwart. Daardoor kreeg ze het lastig om tot scoren te komen. En ook bij Joyce kom je er niet langs in de dekking. Aan de rechterkant hebben we Iris en Mayke met hun linkerhand die veel en goede druk zetten om zo andere spelers vrij te spelen. Minpuntje van de eerste helft was dat we aan het einde veel afspeelfouten hadden waardoor we een voorsprong van 5 niet konden behouden. We gaan rusten met een stand van 10-8.

Na de rust is het even wat tam en heeft Geel Zwart besloten opener te gaan verdedigen. Daar hebben we wel wat moeite mee en raken een beetje in paniek en weten niet zo goed wat we moeten doen. Het duurt even voordat we dan ook het doel weer hebben gevonden. Overtal weten we wel steeds beter uit te spelen en hierbij hebben we ook 2x gescoord vandaag. Daarnaast hebben we ook in ondertal gestaan en stond de dekking als een huis. Het lukte niet om er doorheen te komen en als dat al zo was dan hadden we Lieke nog staan die de ballen hield.

De wedstrijd gaat ineens erg gelijk op en we komen steeds wel 1 puntje voor te staan. Na een afspeelfout komt Geel Zwart gelijk en moeten we kijken of we de wedstrijd aanvallend uit kunnen spelen. Helaas lukt dit niet en weet een speelster van Geel Zwart door de dekking heen te lopen (helaas met teveel passen) weet te scoren en dan is het tijd. We verliezen met 16-15. Heel zuur, omdat het niet nodig was.

Dat was erg jammer en dus was er veel teleurstelling. We zijn wel erg trots op de meiden, want we zijn afgelopen seizoen B jeugd geworden met nog veel meiden die de C leeftijd hebben. We zijn TopKlasse gaan spelen en zijn er heel open ingegaan. Uiteindelijk worden we 2e van de competitie. Er zijn een aantal teams die niet meetellen, omdat zij dispensatiespeelsters hebben.

Een seizoen om met trots naar terug te kijken. Een team met veel kwaliteit en ook hebben ze plezier met elkaar. Nu gaan we verder met het buitenseizoen. We spelen hier nog 4 wedstrijden waarvan 3 thuis en in deze competitie kunnen we nog kampioen worden, dus ons seizoen kan niet meer stuk!!

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024