De belangrijke wedstrijd tegen koploper Borhave was omgezet naar dinsdagavond. Maar gelukkig weerhield dat het publiek niet om de Cothense dames te komen steunen. De tribune was goed gevuld en vanaf de eerste minuut was het een spannende wedstrijd.
Tot 5 minuten voor rust ging de wedstrijd volledig gelijk op. Vooral de 2 jonge talenten van Fortissimo, Amy Oostveen en Dione Housheer, wisten mooi te scoren tegen het fysiek sterke Borhave.

Maar de laatste 5 minuten van de eerste helft was de concentratie, zowel aanvallend als verdedigend, even weg en daar profiteerde Borhave onmiddellijk van en scoorde 3 keer op rij, waardoor er gerust werd bij een stand van 14-16. De grote vraag was dan ook of Fortissimo in staat zou zijn om de achterstand weer weg te werken in de 2e helft.

De dames kwamen, net als in de eerste helft, weer zeer strijdlustig het veld in en heel gedreven werd de achterstand weggewerkt. Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken en bleef spannend tot de laatste minuut. Toen Roos Steur halverwege de 2e helft uitviel vanwege een flinke botsing met een tegenstander was de vraag of Fortissimo nog stand kon houden. Junioor Maaike Jansen was haar vervanger en zij hield goed stand in de hectiek van het laatste kwartier van de wedstrijd.

Toch ging Borhave er met de punten vandoor, 27-28. Een gelijkspel zou de verhoudingen in het veld beter hebben weergegeven en met wat geluk zouden de punten in Cothen zijn gebleven. Zeker 6 ballen knalden op paal of laat. En vooral de laatste bal van Dione, knalhard op de kruising, had een beter lot verdiend.

Het was een van de beste wedstrijden van dit seizoen van de Cothense handbalsters. Koploper Borhave heeft slecht 1 verliespunt en stevent af op promotie naar de eredivisie. Fortissimo heeft echter wel de 2e periodetitel binnen door een beter doelsaldo als Foreholte. Nacompetitie is een feit en dat was het streven van Fortissimo.

Doelpuntenmakers: Dione Housheer 10, Amy Oostveen 9, Demi van de Bildt 4, Vivianne Hofman 3, Myrthe Mocking 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024