Wie ons een beetje gevolgd heeft het afgelopen seizoen weet dat onze kleine toppertjes van de E1 een voortvarend seizoen aan het spelen zijn in de zaalcompetitie.
Waar Britney Spears vroeger een liedje had met Oops I did it again konden wij vandaag roepen: Yes we did it again een evenaring van het vorige seizoen waar we als eerste jaars E al kampioen werden en nu in het tweede opvolgende en laatste E jaar wederom.
Waar in de vaderlandse Eredivisie op dezelfde dag de klassieker werd gespeeld, speelde wij onze eigen klassieker en wel tegen Nieuwegein E3.
Op voorhand hadden we al het een en ander voorbereid om deze wedstrijd eventueel in de eigen Rijnsloot te kunnen spelen aangezien vorige week de Nieuwegeinse sporthal door lekkage niet veilig genoeg was.


Gelukkig voor Nieuwegein zijn deze perikelen onder controle en reisden wij af richting het oude Jutphaas.
In het vorige verslag werd er nog gesproken over de stormvloed op 12 maart in 1906, vandaag op 19 maart was er in 2005 ook een belangrijke sportgebeurtenis te weten dat in Cardiff voor eigen publiek de rugbyers van Wales het prestigieuze Zeslandentoernooi wonnen door Ierland in de afsluitende wedstrijd met 32-20 te verslaan.
Nu konden wij helaas vandaag niet voor ons eigen publiek spelen maar 19 maart 2023 kan wel in de boeken worden opgenomen dat Fortissimo uit het pittoreske Cothen wederom een kampioen heeft afgevaardigd in de Midden Nederland handbal jeugdcompetitie.
Wat zijn we trots op dit geweldige team dat alles voor elkaar over heeft en daardoor ook deze resultaten kan neerzetten.
Maar uiteraard is er ook nog een wedstrijd aan vooraf gegaan om dit te bewerkstelligen.
Nieuwegein E3 is onze runner up dus we konden onze borst natmaken in finale 2 van 3 waarbij nummer 1 vorige week al positief was afgesloten.
Met 3 punten voorsprong op onze tegenstander van vandaag zou het voldoende zijn wanneer we 1 punt uit Nieuwegein mee konden nemen.


Het mag bijna geen verassing meer zijn dat we de tos verloren dus Nieuwegein mocht deze editie van wellicht wel een super sunday aanvangen.
We kwamen direct achter maar met de eerste tegenaanval van de groene uit Cothen werd de stand direct weer gelijk getrokken.
Zo verliepen alle aanvallen in het eerste bedrijf waar we constant stuivertje wisselden met de doelpunten.
Wederom zagen we weer strakke aanvallen en dito afrondingen.
Wat zijn onze meiden gegroeid het afgelopen seizoen om ons petje voor af te nemen.
Stiekempjes liepen wij ietsjes uit waardoor er een mooie en terechte tussenstand op het scorebord stond van 6-8 in Cothens voordeel.


Deze voorsprong was uiteraard erg mager zeker met dien verstande dat onze tegenstander van vandaag onze directe concurrent was op plek 2.
We mochten dus niet verslappen en dat werd er bij onze jonge dames even ingepeperd 🌶️.
De tweede helft mochten wij uiteraard de wedstrijd hervatten.
De peper had zijn werk goed verricht in de rust want we waren niet meer te stoppen waardoor Nieuwegein er beduusd van werd.
De ene mooie aanval na de andere werd in de zaal tentoon gesteld met dito afronding. Wanneer Nieuwegein er dan wel door kwam was daar nog de Cothense sluitpost die het leven van het andere Oranje zuur maakte door de nodige ballen uit het doel te keren.


Zo liepen we gestaag uit naar een zeer verdienstelijke voorsprong.
Nieuwegein kon er uiteindelijk in de tweede helft nog 8 in het net bijleggen maar de Cothense toppers wisten er daar 15 doelpunten tegenover te stellen waardoor we een uiteindelijke naar mijn mening monsterscore wisten neer te zetten tegen onze directe concurrent.
Voor degene die niet zo goed op school hebben opgelet wonnen we deze topwedstrijd dus met 14-23 en dat was zeker niet geflatteerd.
En dan ben je kampioen alleen dat wisten onze meiden echter nog niet.
Met een smoes zijn beide coaches er tussenuit geglipt om het feest gedruis in Cothen te gaan voorbereiden.


Bij terugkomst op ons Cothense honk een groot spektakel en groot onthaal met rookpotten en een onthaal met het welbekende nummer van Queen en 8 beduusde meiden die geen idee hadden dat ze nu al kampioen waren geworden aangezien aan de voorkant verteld was dat ze nog minimaal twee wedstrijden moesten winnen😉.
Bij binnenkomst in de kantine een eveneens warm onthaal van de aanwezige gasten.
Door het jeugdbestuur een mooi praatje met als beloning een medaille en een heuse kampioensschaal. Vanuit de sponsoren een mooie beker en vanuit de club alvast een frietje voor de gegeven inspanningen van het afgelopen seizoen en dat Fortissimo uiteraard weer een kampioen binnen de NHV heeft voortgebracht. Volgende week bij de laatste zaalwedstrijd van onze kanjers worden ze nogmaals door het bestuur in het zonnetje gezet.
Maar dat was nog niet alles wat deze dag in petto had.
Onze heren 1 had vandaag eveneens hun kampioenschap wedstrijd. De mannen van Fortissimo wonnen hun wedstrijd ook met ruime cijfers dus dat was dubbel feest. Trainer Luc werd na de wedstrijd ook nog even zijn beker uitgereikt en zijn E1 kampioenschap medaille omgehangen.
Als kers op de taart gingen we samen met heren nog op de carnavalskar om een rondje door het dorp te maken.


Al met al moeten me deze meiden keer op keer denken aan een muzieknummer dat Martin Garrix onlangs heeft gemaakt namelijk “Lions in the wild” ben je benieuwd hoe die gaat? Zoek hem gerust eens op:
Dit nummer is zo’n beetje voor mij karakteristiek zoals dit team functioneert.

No, we are not afraid
We’ll be free, but we don’t know where we’re going
You and me, this is our life, and we own it
Like lions in the wild

Dit heeft menig vooral mannelijk tegenstander de nodige nachtmerries opgeleverd dit seizoen na een wedstrijd tegen deze kanjers.

Volgende week nog de laatste competitie wedstrijd in het zaalprogramma tegen Shot uit IJsselstein waar we dit feestje van vandaag nog even dunnetjes overdoen en wie weet hebben we dan ook nog een volgende kampioen erbij namelijk de C1 aangezien zij ook nog volop in de race zijn om kampioen te worden uiteindelijk kunnen we dan terugkijken op een mooie periode waarin we gezamenlijk weer keihard gewerkt hebben om mooie dingen voor elkaar te krijgen.
Maar wanneer men over 30 jaar nog eens op het wereldwijde web gaat kijken wat er in 2023 ook alweer was gebeurd ziet men onder andere:

 • Kroatië betrad de Eurozone en het Schengengebied
 • Dat Paus Benedictus de XVI overlijdt en begraven wordt in Vaticaanstad
 • Chinese ballonnen spioneren in de Verenigde Staten en waarschijnlijk ook elders in de wereld
 • De Oekraïense minister van binnenlandse zaken komt samen met 13 andere mensen om het leven in een helikoptercrash in Kiev
 • Heren 1 van Fortissimo wordt naar jaren weer kampioen
 • In Turkije en Syrië vindt er een afschuwelijke aardbeving plaats
 • Koning Charles wordt gekroond tot koning van het Verenigd koninkrijk
 • De E1 van Fortissimo wordt voor het tweede jaar op rij kampioen.
  Dank voor jullie support en medeleven en het lezen van deze wekelijkse verslagen wij gaan ons na de volgende wedstrijd opmaken voor het toetje van seizoen 2022-2023 met de buitenveld competitie.
  Volgend seizoen gaan we uiteraard weer ons best doen voor 3 op een rij.
#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024