Als trots inwoner van één van de mooiste plaatsen in het ‘hartsie’ van het land is toch wel het feit dat hoe dichter je naar Amsterdam rijdt hoe grauwer de lucht wordt. Gelukkig moesten we er bij de grote gele M in Breukelen af. Het weer was ons in ieder geval goed gezind. In competitieverband hebben wij nog geen enkele keer tegen Nijenrodes gespeeld. De vraag is dan altijd wat Cothen en Breukelen bindt. De link was gelukkig snel gelegd. De in Breukelen geboren handbalster Charris Rozemalen heeft in het seizoen 2008-2009 bij HV Fortissimo gespeeld. Toeval of niet, maar zij speelde met rugnummer 25 bij het Nederlands Elftal. En laat de wedstrijddag tussen Nijenrodes E2 en Fortissimo E2 gespeeld worden op de 25ste van september.

Na de wedstrijd waren bij ‘het legioen’ de meningen verdeeld of deze wedstrijd beter was dan de vorige wedstrijd tegen Houten. Na de herhaling te hebben gezien moet toch bekend worden dat de wedstrijd tegen Houten beter was. In ieder geval op het verdedigende vlak, maar toch ook in het samenspel. Maar qua kansen is er geen wedstrijd geweest waarbij we meer dan tien doelpunten konden maken. Helaas lukte dat vandaag ook weer (net) niet.

Nijenrodes scoorde in de eerste helft zeven keer, waarbij ze ook ongeveer zeven keer op doel gooide. In de volksmond wordt dit effectief genoemd, zeker gezien de kansen verhouding in de eerste helft. In de eerste helft is daarmee ook de basis voor de nederlaag gelegd.

Voordat Nijenrodes op 2-0 voorsprong kwam hadden Roos en Lynn al twee enorme kansen gehad, maar zoals wel vaker werd er teveel recht door het midden gegooid en niet in de hoeken.. dit zelfde was het geval toen kansen van Roos en Rosie teniet werden gedaan door de goede keepster van Nijenrodes. Na de 3-0 was het Ise die eerst nog een kans om zeep hielp, maar daarna meer geluk had en de bal zuiver in het hoekje gooide: 3-1. Maar we waren amper teruggelopen en de bal lag er weer in 4-1. Na een goede aanval van de meiden was het eindstation Lynn. Ze gooide de bal snoeihard achter de goalie! 4-2.

Maar de geschiedenis herhaalde zich binnen een paar minuten. In een sporadische tegenaanval van Nijenrodes lag de bal weer in het groen zwarte netje… vervolgens volgden grote kansen voor Evi en Lynn, maar ook deze werden onschadelijk gemaakt. Zoals wel vaker opgemerkt, als je de ballen zelf niet in het netje legt, dan doet de tegenstander dat wel: 6-2. Lynn was goed op dreef vandaag en vuurde haar tweede kanonskogel af die het net liet bollen: 6-3. De ruststand werd bepaald op 7-3.

Dat het in de tweede helft beter moest, vooral qua kansen benutten, was duidelijk. Ise maakte de 7-4 dit door goed doorzetten van Rosie, die als een echte rugbyspeler ervoor zorgde dat andere speelsters vrij kwamen te staan.. niet veel later gooide Lynn haar derde doelpunt binnen. We kwamen steeds dichterbij, maar zoals de derde keer deze wedstrijd lag de bal er meteen weer in: 8-5. Het was Roos die de tweede helft een aantal fraaie reddingen met haar voet had en een tegendoelpunt voor kwam. Daarna volgende weer kansen van Senna, Lynn en Ise. En ja hoor, het was om moedeloos van te worden. Nijenrodes maakt de 9-5. Overigens door een uitstekende speelster. Na een snelle tegenaanval maakte Ise 9-6. Zou het dan toch nog lukken, want iedereen voelde dat vandaag wel eens het moment kon zijn om een overwinning in de wacht te slepen. Het werd ook onrustig onder de thuissupporters, maar uiteindelijk bleken zij toch de meest gelukkige. Het werd 10-6 met nog vier minuten te gaan. Na goed samenspel maakte Ise de 10-7 en 10-8. Er volgden nog kansen van Ise, Lynn en Annelieke, maar het mocht niet baten.

Uiteindelijk moeten we dan concluderen dat een lesje effectiviteit de meiden fataal is geworden. Volgende week gaan we tegen Nieuwegein E4 op jacht naar de eerste punten van het seizoen. Alle ingrediënten voor een mooi potje handbal zullen aanwezig zijn in de Rijnsloot. Ondanks de nederlaag werd één traditie (vanuit de F voorgaande jaren) in standgehouden, namelijk een ijsje bij McDonalds.

‘Het legioen’ wederom bedankt voor jullie steun.