Woensdag 6 juli stond er een handbalclinic speciaal voor jongens op het programma bij Fortissimo in Cothen. Jongens uit groep 3 tot en met 5 en uit groep 6 tot en met 8 konden hieraan meedoen. Er was een grote opkomst. Uiteindelijk deden er 25 jongens mee aan de clinic! Hiermee hoopt Fortissimo weer het jongenshandbal te stimuleren en te promoten in de regio Utrecht.

Vele jongens waren ook al geënthousiasmeerd door het onlangs georganiseerde school beach handbal toernooi waar ruim 100 scholieren aan meededen. “Handballen is voor meisjes én jongens. Voetbal is populair onder jongens, maar eenmaal kennis gemaakt te hebben met handbal ervaren ze dat ook handbal echt een spel vol actie en dynamiek is. De snelheid en inzichten die in handbal terugkomen maken het spannend. Bijna alle basis motorische vaardigheden komen terug in de handbalsport wat zeker ten goede komt aan de motorische ontwikkeling van de kinderen”, aldus Luc Bernard.

Fortissimo legt de komende jaren de focus op de snelgroeiende jeugd en hoopt daarmee ook minimaal 1 jongensteam op het Fortissimo veld te hebben staan.

Nu eerst tijd voor vakantie, maar bij de start van het nieuwe seizoen (augustus / september) geeft Fortissimo een vervolg op deze handbalclinic voor jongens.

Lijkt het je leuk om aan te sluiten? Vrijblijvend een keer meetrainen mag altijd!  Voor meer informatie: mail naar jeugd.hvfortissimo@gmail.com

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024