Na een spectaculaire 9-9 in Nieuwegein vorige week en de ode aan het team was vandaag het slotstuk van de voorjaarscompetitie, met een thuiswedstrijd tegen Celeritas E2. 

Aangezien de tegenstander vandaag ook in het groen speelde waren wij zo vriendelijk om in het rood te spelen. Gelukkig had het rode shirt nog enige relatie met onze sponsor Amazing BBQ, namelijk dat dit van het merk KIPsta was … daarbij zijn rood/wit/zwart ook de kleuren van de mooiste club met de woorden ‘geen woorden maar daden’.  Babbels hadden de meiden vooraf allemaal wel en ze hadden beloofd dat ook weer om te zetten in daden (zoals vorige week ook werd gedaan)… 

Bij de warming-up waren sommige meiden al onder de indruk van sommige jongens. Er liep bij Celeritas een jongen die had qua lengte niet misstaan in de NBA-Finals van de afgelopen weken… en dat ze onder de indruk bleven werd gedurende de wedstrijd wel duidelijk. Na een drukkend begin van de ploeg uit Bunnik werd het al snel 0-1. Maar daarna stopte de druk wat en kregen we ook wat kleine mogelijkheden. Uiteindelijk leidde dit tot de 1-1 van Ise. Daar waar de tegenstander de bal eigenlijk steeds via de twee ‘grote’ jongens speelden hadden wij moeite om elkaar te bereiken en liepen we ons steeds te snel vast. De bal werd dan direct door Celeritas vanuit achter naar voren gegooid met een lichtsnelheid waar je u tegen zegt. Hierdoor liepen onze Bunnikse vrienden uit naar 1-6. Direct daarna scoorde Ise de 2-6 om vervolgens Celeritas, steeds met hetzelfde kunstje, uit te zien lopen naar 2-12. Het was niet alleen hun verdienste, maar het was ook de lagere reactiesnelheid van de meiden om dit te kunnen verstoren. In de rust moesten de trainers toch even orde op zaken stellen, maar voor we lang en breed uitgepraat waren en de tweede helft was gestart stond het al 2-13. Gelukkig werden de meiden wat feller, deze felheid leidde uiteindelijk tot de 3-13 van Ise. Vervolgens was het weer Celeritas-time, zij liepen uit naar 3-19. Wederom door de ‘grotere’ jongens. Soms kun je afvragen of dat wel leuk is voor de medespelers, maar gelukkig is dat onze ‘pakkie an’ niet en is de verslaggever altijd neutraal. 🤫Zeker als je zag dat de twee jongens daarna bij de E1 aanschoven tegen onze E1. Met die gedachte kunnen we dan de uitslag toch enigszins relativeren en hebben wij als ploeg het wel beter gedaan. Maar met de tussenstand van 3-19 waren we er nog niet (helaas). Al hadden we het hoogtepunt nog niet gehad, het was door goed samenspel Ise die werd aangespeeld, indribbelde en de keeper iets voor haar doel zag staan. Ze gooide met een bekeken boogbal de bal achter de Bunnikse Goalie! Net als vorige week was het slotakkoord voor de tegenstander die de eindstand op 4-20 bepaalde. 

Het was voor de E3 een zeer leerzaam proces in de voorjaarscompetitie met twee flinke pandoeringen en twee gelijke spelen (eveneens tegen teams die eerder zijn overgegaan naar de E). Het belangrijkste is dat er flinke stappen zijn gemaakt, maar ook dat we volgend jaar iedere wedstrijd alles moeten geven en als team moeten opereren. Als we dat doen dan gaan we een mooi seizoen tegemoet. 

Maandag 20 juni gaan we het seizoen als team afsluiten met een gezellige avond! 

In zo’n laatste verslag is het ook altijd netjes om even een dankwoord te richten tot de verschillende mensen. 

Cor en Dionne van Amazing BBQ dank voor jullie sponsoring, hopelijk leidt deze sponsoring tot nog meer vlammend en verbazingwekkend goed spel komend seizoen. Jozé bedankt voor alle uurtjes die je op donderdagavond hebt vrijgemaakt om onze talenten individueel beter te maken. Alle supporters bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun, dit doet de meiden altijd zichtbaar goed. Tot volgend seizoen! 

Go go go, Fortissimo! 🤾🏼‍♀️

Was getekend, Simeon.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024