Het was geen ochtend als alle andere. Vandaag kregen de speelsters van de E3 hun nieuwe (gesponsorde) kleding. Amazing BBQ prijkt vanaf vandaag op de shirts en trainingspakken. De fotograaf voor de fotoshoot was helaas nog nergens te bekennen, maar na wat rondbellen heeft hij toch wat prachtige plaatjes geschoten. Namens het bestuur heeft Martijn Pfeifer met een vlammende speech de sponsor bedankt voor hun bijdrage. Zoals in de speech aangegeven van hobby naar prof! Vandaag zijn weer kleine stapjes gezet om ooit de stap naar de Eredivisie te gaan maken. Cor en Dionne, namens de E3 nogmaals dank voor jullie mooie sponsorschap. 

Bij de tegenstander was ook nog niet iedereen wakker, aangezien zij, op de aanvangstijd, slechts met vijf spe(e)l(st)ers stonden. Om niet teveel vertraging in de tijd op te lopen, begonnen we met de shoot-outs. Daar konden we meteen zien wat voor vlees we in de kuip hadden, dat bleek later tijdens de wedstrijd ook.

De eerste tien minuten speelde Shot’ 73 dan ook met vijf spe(e)l(st)er, de wedstrijd ging redelijk gelijk op (waarbij Shot’73 net iets sterker was, zo eerlijk moeten we ook wel zijn). Na de eerste tien minuten was de stand ‘slechts’ 0-2. Dit kwam mede door Rana die veel ballen tegenhield, maar ook omdat we goed en fel verdedigde. We kregen zelfs nog kansen om een doelpunt te maken, maar zoals wel vaker trok de keeper van Shot’ 73 de afgevuurde ballen met een soort magneet naar zich toe. Waar het onderlinge spel zich vorige week af en toe nog sneller verplaatste hadden sommige meiden nu toch wat last om snel te acteren. We zullen het op een soort ‘kuipvrees’ houden (van de eerste officiële thuiswedstrijd) in onze eigen sporthal De Rijnsloot. Uiteindelijk was de ruststand 0-5. 

De tweede helft startten de meiden fel. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat wij in tussen met een extra speelster in het veld stonden. Dit was wel fijn, maar daardoor werd het misschien ook wel te vol en werd het minder overzichtelijk. Soms heb je van die dagen dat ook alles klopt. Na een goede onderschepping en Amazing samenspel was het uiteindelijk Benthe (ja ja, jullie kennen haar wel; de dochter van het sponsorduo) die het cadeautje uitpakte en de 1-5 binnengooide. Zoals Papa Cor altijd zegt: ‘Om aanwezig te zijn bij mooie momenten van onze gasten, dat is voor ons altijd een cadeautje.’ Nu dus een ander cadeautje voor hun. 

Daarna werd vrij snel duidelijk dat het vuurtje bij de tegenstander weer werd opgestookt en gaven ze gas (of briketten / houtskool ;-)). Dit leidde uiteindelijk tot 1-8. Daarna was de beurt weer aan ons, na wat geluk in de onderschepping en goed vrijlopen gooide Senna de 2-8 binnen. Dit was voor het hele team een beloning voor het harde werken. Want hard werken moest gebeuren vandaag, het tempo lag een stuk hoger dan vorige week. Ik denk dat ze na vandaag ook niet meer zullen vergeten dat ze naar de bal moeten blijven kijken als ze teruglopen. Zoals jullie begrijpen moet ik – en terecht – Amazing BBQ ook extra in het zonnetje zetten, het niet meer eten van vlees kan lijden tot vermoeidheid en spierzwakte (tekort aan ijzer). De vermoeidheid was duidelijk zichtbaar op het eind, uiteindelijk resulteerde dit in een terechte uitslag van 2-12 voor Shot’73. Maar door de ijzeren wil van de meiden is er wel weer een extra basis gelegd voor de volgende wedstrijd. 

Komende week staat er geen wedstrijd op het programma, maar een ‘wilde westen’ handbalkamp. Supporters wederom dank voor jullie steun! Op 4 juni aanstaande hopen we jullie weer te verwelkomen in de thuiswedstrijd tegen Voice. Tja, The Voice daar zullen we verder niet over uitweiden.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024