Gisteren, zondag 21 november, wederom een thuiswedstrijd voor Fortissimo dames 2. Tegenstander was het Baarnse HCLB Dames 1.

Uiteraard ook dit duel weer in een lege hal, maar uiteraard met veel ‘thuis-support’ van onze trouwe livestream-kijkers! In de 1e helft bleek eigenlijk al na 10-15 minuten dat dit een duel ging worden waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden en een uitslag met grote verschillen niet aan de orde zou zijn…

Dat gebeurde dan ook; bij rust was de stand gelijk. Wel was het de thuisploeg die veelal voorop liep in de stand, maar HCLB kreeg voortdurend de kans om bij te blijven en weer op gelijke hoogte te komen. Helaas had ook de scheidsrechter, in negatieve zin voor de thuisploeg, hier een zeer grote rol in…

Dit ging in de tweede helft niet anders en de frustratie groeide bij de dames van Fortissimo. Maar frustratie werd knap omgezet in wilskracht en vooral in het laatste gedeelte van de wedstrijd hield de thuisploeg de rust in de aanvallen en in de verdediging werd alles op alles gezet om het doordringen hierin van de Baarnse dames te voorkomen. Met nog bijna een minuut op de klokken, 1 doelpunt voorsprong én een tijdstraf voor Fortissimo wist de thuisploeg het hoofd cool te houden en deze laatste aanval te verzilveren met een strakke goal! Eindstand 25-23.

Dames 2 gaat op dit moment alleen aan kop met de volle winstpunten uit 5 wedstrijden; 10 punten. De nummer 2 volgt op 8 punten met evenveel wedstrijden. Daarna volgens de teams met 6 of minder punten waarvan enkele nog een wedstrijd achterlopen tov de nummer 1 en 2.

Aankomende zondag gaan de dames op bezoek bij HAVAS DS2 in Almere. HAVAS is de huidige nummer 4 met 6 punten uit 4 wedstrijden.