Dat de ere-divisie van een ander niveau zou zijn dan de eerste divisie was van te voren wel duidelijk. Het tempo, de tegenstanders alles is anders. Toch had de ploeg uit Cothen afgelopen zaterdag kansen om een beter resultaat neer te zetten.

Vooraf zal iedereen het verlies tegen VZV (de nummer 3 van het vorig seizoen) ingecalculeerd hebben, toch was het Fortissimo dat brutaal de leiding in de wedstrijd nam. Het was pas halverwege de eerste helft dat de ploeg uit ’t Veld langszij kwam en het heft in handen nam.
Zoals zo vaak toont op dat moment de ploeg uit Cothen veerkracht en haakt toch nog aan. Het verschil van 5 doelpunten wordt rap teruggebracht naar 2, en met een stand van 18-16 gaan de ploegen de rust in.

Na rust zet VZV even aan en vergroot al snel het verschil naar 6 doelpunten. Toch laten de meiden uit Cothen hun karakter zien en langzamer zeker komen ze weer terug in de wedstrijd. Tot aan 3 doelpunten verschil blijft het spannend. Dan zet VZV nog een keer aan en loopt het toch makkelijk weg bij de promovendus. Eindstand 37-29.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We laten bij vlagen zien dat we het niveau aankunnen, toch zijn het de slordigheden in ons spel die ons uiteindelijk de das om doen. Je ziet dat als je niet 60 minuten scherp bent dat genadeloos wordt afgestraft. Toch houden we er een goed gevoel aan over, we hebben veel positieve dingen gezien, die vertrouwen geven naar de toekomst toe.”

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024