Het leek wel een Europees “weekendje” voor de teams van Quintus 2 en Fortissimo. In 2 dagen tijd tegen elkaar spelen komt niet al te vaak voor. Gisteren stond de tweede partij op de agenda, dit maal voor de beker. Inzet een plek in de regiofinale die in januari 2020 gespeeld zal worden.

Fortissimo start dit maal wel goed aan de wedstrijd, de dames zijn goed bij de les en laten zich niet het kaas van het brood af eten. Daarmee gaat de wedstrijd gelijk op, beide ploegen hebben moeite door de straffe dekkingen te komen, en als ze er dan al doorkomen staan er 2 keepsters in de weg. Het is Fortissimo dat telkens aan de goede kant van de score staat.

Na rust neemt Fortissimo nog steeds het voortouw en de voorsprong loopt maximaal op tot 4 doelpunten. Het is nu Quintus wat veerkracht toont en slordig spel en afrondingen aan de kant van de Cothense dames zorgen ervoor dat de stand halverwege de 2de helft weer gelijk staat.
Gelukkig voor alles wat Fortissimo een warm hart toedraagt is de ploeg weer snel bij de les en loopt weer uit naar, zoals later blijkt, een definitief gaatje van 3 doelpunten. Eindstand 26-23.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hadden de competitiewedstrijd nog vers in het geheugen, dus we wisten wat er op ons af zou komen. Daar hebben we vanaf het begin af aan goed op ingespeeld. We zijn weer een ronde verder en gaan ons opmaken voor de regiofinale, maar ik moet zeggen dat liever ook zondag had gewonnen”.

Zondag volgt dan weer een competitiewedstrijd, thuis in sporthal de Rijnsloot tegen Hercules. Die wedstrijd begint om 14:00 uur.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024