PCA/Kwiek is nog ongeslagen deze competitie en wint (op een paar incidenten na) alle wedstrijden met speels gemak. Ze zijn dan ook veruit favoriet voor het kampioenschap in de eerste divisie. Fortissimo heeft vorig seizoen laten zien dat het Kwiek in eigen huis kan verslaan, en met de tweede plaats op de ranglijst is er sprake van een heuse topper.

Fortissimo start heel scherp aan de wedstrijd, via vlotte combinaties en een sterke dekking loopt de ploeg weg bij de ploeg uit Raalte. Kwiek lijkt daarna de zenuwen van zich af te schudden en trekt de stand weer gelijk. Beide dekkingen staan goed en de keepsters doen hun werk meer dan voortreffelijk, dat resulteert in weinig doelpunten.
PCA/Kwiek laat zien waarom het kampioenskandidaat nummer 1 is en straft elke slordigheid van de Cothensen af, en gaat met 4 doelpunten voorsprong het laatste gedeelte van de eerste helft in. Toch toont Fortissimo veerkracht en komt het terug tot 13-11, daarmee is de ruststand bereikt.

Nu rust zien we in eerste instantie hetzelfde beeld, Fortissimo klampt aan en maakt het PCA/Kwiek erg moeilijk. Beide ploegen scoren om en om en het gaatje van 2 doelpunten blijft lang op het scorebord staan.
Een mindere fase van de ploeg uit Cothen zorgt ervoor dat PCA/Kwiek weer kan weglopen en weer een 4 doelpunten voorsprong kan nemen. Ook nu toont Fortissimo veerkracht en brengt het verschil weer terug naar 2, maar dat lijkt het laatste wapenfeit te zijn geweest. PCA/Kwiek neemt een time-out, stelt op orde op zaken en loopt makkelijk weg naar een einduitslag van 31-25.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Voor ons gevoel waren we niet kansloos, Kwiek was gewoon geweldig effectief en hebben een fantastische ploeg, ik denk dat we bij vlagen gelijkwaardig waren, maar dat de ploeg uit Raalte effectiever was. We hebben vandaag terecht verloren, maar hebben wel onze huid zo duur mogelijk verkocht .”

Komende zondag speelt de ploeg uit Cothen uit in Kwintsheul. Op zondag 8 december speelt Fortissimo tegen Quintus 2. De wedstrijd start om 13:30 uur in de Eekhout hal in Kwintsheul. Twee dagen later spelen beide ploegen weer tegen elkaar, dan voor de beker. Die wedstrijd start om 20:45 uur ook in de Eekhouthal.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024