Het was een drukke dag in sporthal De Rijnsloot afgelopen zondag; voor de seniorenteams stonden alle wedstrijden thuis op het programma. Dames 3 trapte hierin af tegen regiogenoot HMS Achilles Dames 2 uit Utrecht.

In deze wedstrijd werd het verschil zeker niet gemaakt in de eerste helft. De doelpunten werden mondjesmaat gemaakt en de ruststand van 9-13 was voor beide ploegen geen verzekering van wel of geen punten. Alles was nog mogelijk.

De Cothense dames hadden in de 2e helft echter veel moeite met de schotkrachten en goed opgezette aanvallen van de tegenstander. Ook het verzilveren van doelkansen bleef veelal achterwege waardoor de uitploeg langzaamaan uitliep naar een zekere voorsprong en deze niet meer uit handen gaf. De thuisploeg bleef achter met lege handen en HMS nam 2 punten mee na een 9-23 overwinning.
Voor Dames 2 stond daarna ook een treffen tegen HMS Achilles op het programma; voor hen was Dames 1 de tegenstander. Daar ging het in het prille begin nog gelijk op, maar al snel wist de uitploeg de voorsprong van een paar doelpuntjes te pakken. Dit bleef eigenlijk zo tot tegen het einde van de 1e helft; daar kon Fortissimo zich weer herpakken en op gelijke hoogte komen. Dit alles wel ten koste van alle energie waardoor de Utrechtse dames toch nog met een licht voorsprong (10-13) de rust in gingen.

Na rust bleef de uitploeg druk uitoefenen; Fortissimo kon niet de rust vinden in de aanval en ook in de verdediging was de uitploeg de dames te slim af. Op cruciale momenten was daar wel de keepster van Fortissimo om de score te voorkomen, maar na ook nog een rode kaart (3 x 2 min.) voor opbouwster Isa moest de ploeg zoeken naar concentratie. Dat lukte wonderwel en het lukte Fortissimo om weer op gelijke hoogte te komen met nog zo’n 5 minuten te spelen. Die laatste minuten werd het stuivertje wisselen tussen de ploegen en uiteindelijk trok niemand aan het langste eind. De punten zijn gedeeld met een 20-20 gelijkspel.

Dames 2 staat hiermee op een 5e plaats met 5 punten uit 5 wedstrijden. Aankomend weekend staat voor hen de andere regioderby op het programma tegen Celeritas Dames 1; zondag om 15.20 uur in sporthal De Tol in Bunnik.

Dames 3 heeft een vrij weekend. Zij spelen op 8 december weer uit in Leiden tegen Saturnus Dames 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024