PSV is na een jaar afwezigheid weer terug in de eerste divisie en doet dit hartstikke goed. Op de ranglijst staan ze gedeeld 2de met BFC en hebben een punt meer dan de gastvrouwen. Er stond dus veel op het spel in de Rijnsloot. Winst voor Fortissimo betekent aanhaken, verlies zou voorlopig afhaken betekenen. Met die wetenschap maakte iedereen zich op voor een spannende wedstrijd.

En dat was ook zo, de ploegen zorgden voor een spannend schouwspel, waarbij geen van beide echte afstand kon nemen. De doelpunten vallen om en om en beide verdediging staan als een huis. Toch is het Fortissimo dat een kleine voorsprong neemt. Deze zal oplopen tot maximaal 3 doelpunten, maar PSV toont telkens waarom het zo hoog staat op de ranglijst. Bij het rustsignaal staat er 14-13 op het scorebord. Dat belooft een spannende tweede helft te worden.

Aan het begin van die tweede helft moet Fortissimo nog opstarten en staat het zomaar met 2 doelpunten achter. Een time-out en een keeperswissel zorgen ervoor dat de dames uit Cothen dichterbij komen en de stand zelfs weer gelijk trekken. Die gelijke stand blijft maar op het bord staan, en telkens als je denkt dat een van de ploegen er vandoor gaat staat een keepster een doelpunt in de weg.
In de laatste minuten gebeurd er van alles. Fortissimo begint de laatste 2 minuten met een minimale voorsprong, en verzuimt de wedstrijd op slot te gooien. Zo gebeurt het nog dat Fortissimo met 1 man minder op het veld staat en dat PSV de bal heeft om de gelijkmaker te scoren. Gelukkig voor alles wat Fortissimo een warm hart toedraagt gebeurd dat niet en kan zelfs de 26-24 worden aangetekend. Dan valt ook direct het eindsignaal en blijven de 2 punten in Cothen.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We wisten dat het moeilijk zouden krijgen tegen PSV, ze staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst. Zoals zo vaak dit seizoen tonen we heel veel veerkracht en doorzettingsvermogen om de winst over de streep te trekken. We doen nog steeds mee.”

Het komende weekend speelt de ploeg uit Cothen wederom thuis. Op zondag 24 november speelt Fortissimo tegen VENECO/Velo, de wedstrijd start om 14:00 uur in sporthal de Rijnsloot in Cothen.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024