Volendam_DS1

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat het een wedstrijd was waar verder weinig op het spel stond. Beide ploegen zijn al geplaatst voor de na-competitie, maar wilde er nog wel even voor gaan, om zo met een goed gevoel de na-competitie in te gaan.

Fortissimo begint niet scherp aan de wedstrijd. Volendam neemt al snel een voorsprong, en het duurt even voordat de dames uit Cothen de aansluiting kunnen vinden. Telkens als Fortissimo dichterbij komt, geeft Volendam wat extra gas en loopt het weer wat verder weg. Toch kunnen de Volendamsen niet echt een groot gat slaan, en blijft het verschil rond de 3 doelpunten hangen. Ruststand 15-12.

In de tweede helft zien we eigenlijk hetzelfde beeld. Beide ploegen scoren er lustig op los en het verschil schommelt telkens tussen de 3 en 4 doelpunten. Toch ziet Fortissimo kans het gaatje langzaam te dichten en vlak voor tijd staat het zomaar 29-29. Een spannend slot staat het publiek in sporthal Opperdam te wachten.
Helaas voor Fortissimo zet Volendam nog een keer echt aan en scoort het twee keer op rij, deze achterstand komt Fortissimo niet meer te boven, en ondanks dat het op 1 doelpunt nadert duurt de wedstrijd net even wat te kort om de gelijkmaker te noteren. Eindstand 31-30.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben gevochten voor wat we waard waren. Helaas komen we net tekort om een gelijkspel uit het vuur te slepen. We gaan in ieder geval met een goed gevoel de na-competitie in.”

Scores: Anne de Wijk 1, Daimy van Dommelen 13, Demi van de Bildt 5, Maaike Janssen 5, Sophie Mocking 2, Vivianne Hofman 3

De eerstvolgende wedstrijd in de na-competitie staat gepland op aankomende zaterdag 30 maart a.s. thuis tegen ZAP. Het tijdstip is nog niet bekend.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024