Bij het eerste treffen van beide ploegen, eerder dit seizoen in Den Haag, was het Fortissimo die zich met een ruime overwinning van 21-29 de punten toe-eigende. Nu, een paar maanden later wilde de dames uiteraard laten zien dat dit terecht was en dat zij nog steeds de betere van de twee zijn.

In de eerste helft bleek dat beide ploegen echt wel aan elkaar gewaagd waren; de scores liepen redelijk gelijk met wel steeds een kleine voorsprong voor de thuisploeg. Het tempo lag niet bijzonder hoog, maar verdedigend maakte Fortissimo het Hellas moeilijk. De Haagse cirkelspeelster kon weinig tot niet gevonden worden en dit zorgde in het laatste gedeelte van de 1e helft voor een lichte paniek bij Hellas. Fortissimo kon hierdoor aanvallen onderbreken en snel overschakelen wat leidde tot een redelijk veilige uitloop van 6 doelpunten bij rust (14-8).

In de tweede helft bleef Fortissimo de wedstrijd beheersen en hielden de veilige voorspring, breidde deze zelf nog uit tot 7 met 19-12. Met nog een kwartier op de klok leek alles voldoende; blijven handballen zoals ze deden en de winst was wederom terecht. Echter het tegengestelde gebeurde; Fortissimo raakte het in die laatste 15 minuten volledig kwijt en Hellas had zich weer uit de put gehesen; zij konden tot eigen verassing het ene na het andere doelpunt maken daar waar Fortissimo het naliet. Met nog ruim 3 was er een gelijke stand van 21-21 bereikt en was Hellas gebrand om de eerdere vergeven 2 punten op te eisen. In de laatste 30 seconden scoorde Fortissimo nog de 22, maar de directe reactie van de uitploeg was dezelfde. Eindstand 22-22.

Volgende week gaat Fortissimo Dames A1 voor de wedstrijd tegen de huidige nr 10 D.W.S. Aanvang 12.20 uur Schiedam.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024