DSS heeft zich vorige week veilig gespeeld en kan vrij uit handballen. In de heenwedstrijd had Fortissimo een makkelijke middag, dan zou deze wedstrijd wel eens anders kunnen zijn. DSS was compleet en dat betekend dat er ook schotkracht in de ploeg zit.
Fortissimo ging met een goed gevoel de wedstrijd in en weet dat het bij winst weer een stap dichterbij de na-competitie komt.

In het begin zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en scoren beide teams om en om, DSS neemt zelfs een kleine voorsprong. Daarna zakt de ploeg uit Heemskerk wat weg en neemt Fortissimo het initiatief in de wedstrijd.
Via 6 doelpunten op rij loopt de ploeg uit Cothen weg bij DSS en staat het halverwege de eerste helft 3-8 in het voordeel van Fortissimo. Dan in de 20ste minuut wordt de wedstrijd van zijn angel ontnomen, Angelique de Groot van DSS krijgt een directe rode kaart en moet het veld verlaten. Daarmee verlaat ook de schotkracht van de ploeg uit Heemskerk.
Beide ploeg blijven wel scoren en zo eindigt de eerste helft in 10-17 voor de ploeg uit Cothen.

Het begin van de tweede helft is voor DSS. Fortissimo geeft niet thuis en ziet DSS toch dichterbij komen. Echt in gevaar komt de ploeg uit Cothen niet. De wedstrijd wordt professioneel uitgespeeld en ondanks het onnodige balverlies en de vele gemiste kansen weet Fortissimo ook de 2de helft met een minimaal verschil te winnen. Einduitslag 23-31.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Na de rode kaart was in mijn ogen de wedstrijd gespeeld. Het is jammer dat we niet een nog grotere uitslag neer hebben kunnen zetten. Dat kan ons op de ranglijst misschien nog helpen. Als we de laatste 3 wedstrijd zo spelen dat blijven we in de race voor het felbegeerde ticket voor de na-competitie, en dat was vooraf het doel.”

Scores: Anne de Wijk 2, Daimy van Dommelen 10, Demi van de Bildt 4, Jamy de Gier 5, Kelly Hoogerwerf 1, Marcella Appel 3, Sophie Mocking 4, Vivianne Hofman 2

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zaterdag 2 maart a.s. uit tegen Bentelo en start om 19:30 uur in sporthal De Pol in Bentelo.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024