Op deze zonnige lente-achtige winterdag stond voor de Dames A1 het treffen tegen het uit Den Hoorn afkomstige DIOS op het programma. Deze tegenstander heeft inmiddels 16 punten verzameld in 14 wedstrijden; daar waar Fortissimo inmiddels 20 punten op zak heeft met 15 wedstrijden achter de rug.

De nummers 1 t/m 4 hebben op dit moment met allen 15 wedstrijden achter de rug in de 20 punten verzameld en om aansluiting te houden bij de top zijn zijn de dames erop gebrand om de punten in eigen huis te houden.

Het begin verliep gesmeerd en de ploeg kon al snel een 4-1 voorsprong noteren, maar DIOS bleef aandringen en stelde even orde op zaken door op gelijke hoogte te komen en bij te blijven. De uitploeg bleef flink druk zetten bij aanvallen en Fortissimo moest bikkelen en keihard werken om de verdediging dicht te houden. Dit lukt zeker en de kansen die DIOS nog kreeg waren slordig in de afronding.

In de tweede helft verliep het ook alles behalve soepel en er werd gevochten door de thuisploeg om elke doelpunt. Beetje bij beetje liepen de Cothense dames uit en was er een gaatje geslagen. Verdedigend kostte het meer en meer moeite, getergd door tijdstraffen, maar vechtend voor elke bal lukte het de meiden om de volle 2 punten bij te schrijven met een dik verdiende overwinning
van 28-23.

Fortissimo dames A1 staat nu op een mooie 4e plaats met 22 uit 16 wedstrijden. De nummers 3, 2, en 1 hebben resp. 24, 26 en 28 punten en er zijn nog 4 wedstrijden te gaan.

Op 10 maart gaat de competitie verder met de thuiswedstrijd tegen de nr 9 Hellas DA1. Aftrap is om 12.15 uur in Cothen.

dav

 

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024