Het verlies tegen PCA/Kwiek was net verwerkt als de wedstrijd tegen Aalsmeer op het programma staat. Traditioneel spannende wedstrijden op het scherpst van de snede. De heenwedstrijd was al een spektakel waarbij Fortissimo de winst in de laatste seconden van de wedstrijd uit handen gaf.

Fortissimo start goed en neemt het heft in handen. Via goed lopende aanvallen loopt de ploeg uit Cothen met een minimale voorsprong weg bij de ploeg uit het Bloemendorp. Toch blijft het spannend en telkens als de ploeg uit Cothen een gaatje te hebben geslagen sluit Aalsmeer weer aan. Tot aan de laatste 10 minuten van de eerste helft. Aalsmeer komt in ondertal te staan en Fortissimo profiteert maximaal. Via 3 doelpunten op rij.
Dan gaat het mis, Aalsmeer zet een tandje bij en scoort 4 keer achter elkaar wat resulteert in een ruststand van 13-12 in het voordeel van Aalsmeer.

Het dipje uit de eerste helft zet zich ook door in de tweede helft. Aalsmeer kan te gemakkelijk scoren en Fortissimo kan maar moeilijk het net van Aalsmeer vinden. Via deze tussensprint heeft de ploeg uit het bloemendorp al een voorsprong opgebouwd van 5 doelpunt.
Een time-out aan de kant van Fortissimo brengt iets meer rust in het spel, en zorgt er voor dat door een verdedigende aanpassing Aalsmeer even de weg kwijt lijkt te zijn. Fortissimo gaat beter spelen en loopt langzaam in. Het komt zelfs tot op 1 doelpunt van Aalsmeer. Zoals zo vaak in dit soort wedstrijden blijft het tot op het laatst spannend, en het talrijk meegekomen publiek uit Cothen gaat er nog eens goed voor zitten.
Helaas voor alles wat Fortissimo een warm hart toedraagt is het Aalsmeer dat telkens de voorsprong in handen houdt. Met 30 seconden te spelen is de stand 25-24, en probeert Fortissimo in een alles of niets poging de bal te veroveren. Het wordt niets, want Aalsmeer scoort de 26-24 en daarmee eindigt deze wedstrijd in mineur voor Fortissimo.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het is een beetje hetzelfde verhaal als tegen Kwiek. We geven de wedstrijd in 10 minuten uit handen, en dan kost het zoveel kracht om weer aan te sluiten dat we dit uiteindelijk aan het einde tekort komen. We gaan nu nog 5 wedstrijden vol er tegenaan om de nacompetitie te halen, we staan nog steeds aan de goede kant van de streep.”

Scores: Bo van Oostrom 1, Daimy van Dommelen 6, Demi van de Bildt 6, Kelly Hoogerwerf 2, Maaike Janssen 3, Sophie Mocking 1, Vivianne Hofman 5

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zondag 17 februari a.s. thuis tegen Westsite en start om 14:00 uur in sporthal De Rijnsloot in Cothen.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024