DRIE VRAGEN AAN WILLEM-JAN RUDER ‘IK VOEL ME ER OP DIT MOMENT PRETTIG BIJ’

JW_Uitgelicht


1 Je Ruilde vorige week van functie met je assistente Fragette Jagt. Waarom wilde je niet langer hoofdtrainer zijn van Fortissimo?

“Op mijn werk speelt een aantal zaken, waardoor ik de energie mis om deze spelersgroep voor de volle honderd procent te trainen en coachen. Ondanks dat ik het met de meiden en bij de club prima naar mijn zin heb. In het belang van mijzelf én de speelsters vond ik dit de beste oplossing.”

2 Gisteren boekte de ploeg een klinkende 27-12 zege op DSS. Hoe heb jij de wedstrijd beleefd?

“Ik vond het een saaie wedstrijd, maar dat had meer met het slechte spel van DSS te maken, dan met mijn nieuwe rol. Ik richt mij tijdens de wedstrijden in het vervolg op onze keepsters en ik analyseer onze aanvallende acties. Dat is minder intensief dan wanneer je als coach langs de lijn staat, heb ik vandaag gemerkt. Ik voel mij er op dit moment prettig bij.”

3 Wat betekent dit voor jouw toekomst bij Fortissimo?
“Ik vind dat je als trainer niet langer dan drie jaar voor een groep moet staan, dus ik had al besloten om na dit seizoen te stoppen en Fragette naar voren te schuiven als mijn opvolger. Ze heeft als speelster enorm veel ervaring op hoog niveau en haar persoonlijkheid past goed bij de groep. Of ik bij de club blijf, hangt van de komende maanden af. Bevalt mijn nieuwe rol en wat wil de club?”

MARTIN VELDHUIZEN

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024