Het was de eerste wedstrijd onder leiding van Fragette Jagt, hoewel zij ook in het duel met VOC3 en Aalsmeer al had kunnen proeven aan het coaching vak. DSS is voor de dames uit Cothen nooit een makkelijke tegenstander dus Fortissimo was voorbereid op een stugge tegenstander.

In het eerste bedrijf had het er ook alle schijn van dat een stugge middag zou worden voor de ploeg uit Cothen. De ploegen gaven elkaar niet veel ruimte om te scoren en daardoor waren de doelpunten schaars. Toch was het Fortissimo dat het beste van het spel leek te hebben en daardoor konden zij een voorsprong nemen van maximaal 2 doelpunten.
Toch was het DSS dat het gaat wist te dichten en tot grote schrik van het Cothense publiek ziet het DSS terugkomen tot op 1 doelpunt. Vanaf dat moment is Fortissimo wakker geschud en geeft het nog eens gas. 5 scores op rij zorgen voor een ruststand van 12-6.

Na rust is het verzet van de Heemskerksen definitief gebroken. Via snelle aanvallen en makkelijke doelpunten loopt de ploeg uit Cothen makkelijk weg. Nogmaals een run van 4 doelpunten achter elkaar zorgen voor een onoverbrugbare kloof. Fortissimo blijft gas geven en DSS komt steeds moeilijker tot scoren. Einduitslag 27-12.

Ass. coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het was duidelijk dat DSS niet in hun sterkste formatie naar Cothen waren afgereisd, blessures aan de kant van de Heemskerkse voorkwam dat. Toch hadden we het in het begin lastig, dat kwam met name door slordig spel van onze zijde. Later hebben we dat beter opgepakt en zijn we doorgegaan, daarom valt de uitslag zo groot uit. Compliment aan de meiden dat ze dat gedaan hebben.”

De eerstvolgende wedstrijd voor de competitie is op 18 november a.s. tegen Bentelo en start om 14:00 uur wederom in sporthal de Rijnsloot in Cothen.

Scores: Anne de Wijk 2, Bo van Oostrom 2, Daimy van Dommelen 10 (4 penalties), Demi van de Bildt 1, Jamy de Gier 1, Lisa van der Horst 1, Maaike Janssen 3, Marcella Appel 2, Myrthe Mocking 3, Sophie Mocking 1, Vivianne Hofman 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024